Sinistraţii din Ceadîr-Lunga vor întâlni sărbătorile de iarnă în case noi

Embed:

Cele 15 familii din Ceadîr-Lunga, ale căror case au fost distruse de inundaţiile din această vară, se pot muta în locuinţe noi. O clădire abandonată din localitate a fost renovată în acest scop cu ajutorul financiar al unei agenții turcești de dezvoltare. 

Printre cei care au primit o locuinţă nouă se numără şi familia Cîvîrjîc. Casa în care locuiau părinții și cele două fete minore a fost distrusă în totalitate de intemperiile din această vară.

Natalia Cîvîrjic povesteşte că apa le-a distrus tot ce au agonisit o viaţă.

"E un adevărat necaz, ne este frică. Copii s-au speriat. Am pierdut tot ceea ce am avut. Fizic nu am reușit să ne salvăm bunurile doarece nivelul apei creștea foarte repede. Iată până aici era nivelul apei. Se vede până în ziua de astăzi", a declarat locuitoarea oraşului Ceadîr-Lunga, Natalia Cîvîrjic. 

Blocul construit pentru sinistrați are trei etaje, în care sunt apartamente de 30, 50 şi, respectiv, 70 de metri pătraţi. Locuinţele au fost repartizate în funcţie de câți membri au familiile.

"Aici va fi dormitorul cu ieşire la balcon. Aici eu cred că poate fi livingul. Aici va fi bucătăria. Dacă până acum au avut o bucătărie mică, aici au mult mai multe dulapuri, încălzire autonomă. Oamenii trebuie doar să-şi aducă mobila şi cele necesare", a declarat primarul oraşului Ceadîr-Lunga, Anatolie Topal. 

"Prietenii noştri din Turcia au reacţionat şi ne-au oferit ajutor. Ei au selectat o companie de construcţii pentru a repara şi a modernizat blocul în întregime. Ei au reuşit să renoveze blocul în decurs de trei luni pentru ca la începutul iernii locuinţele să fie date în exploatare", a mai declarat primarul oraşului Ceadîr-Lunga. 

Inundaţiile în oraşul Ceadîr-Lunga s-au produs în urma unor ploi torenţiale în noaptea de 13 spre 14 iunie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu