Singuri de Crăciun: Bătrânii unui azil din Capitală au fost uitaţi de copii şi nepoţi

Embed:

Zile triste şi de Sărbătoarea Naşterii Domnului la Azilul de bătrâni din Chişinău. Chiar dacă unii au copii, astăzi, nimeni nu a venit să le ureze Crăciun fericit. Ei sunt, însă, mulţumiţi de ceea ce le oferă administraţia instituţiei.

Bătrânii Azilului de bătrâni din Capitală au fost uitaţi de copii şi nepoţi, chiar şi de Crăciun, una dintre cele mai importante sărbători creştine.

"Nimeni nu a fost. - Da aveţi pe cineva? - Avem, dar nu vin. - Pe cine aveţi? Am patru copii. - Cine-şi bate capul unde-s eu? Pe mine m-a adus Primăria. Nu vine nimeni aici, numai Domnul de sus", a declarat Nina Neamţu.

Mătuşa Irina nu aşteaptă pe nimeni de Crăciun, pentru că a crescut la Casa de copii, nu a fost căsătorită şi nu are copii. "Da eu nu am pe nimeni şi nu are cine să vie la mine".

Pe Moş Victor îl vizitează, uneori, o nepoată.

"Eu nu consider că azi e sărbătoare. Ori ziua de ieri, ori asta de azi, sunt toate la fel", a spus bătrânul.

Serghei Deliu se află de 10 ani în acest azil. După ce i-a murit soţia şi-a vândut casa din sat, pentru a-i cumpăra o locuinţă fiicei.

"A fost de Anul Nou fiica şi nepotul, dar acum până ce nu au venit. Curăţenie este, medicamente sunt, totul e în normă, sănatate să fie", a menţionat Serghei Deliu.

Angajaţii azilului încearcă să le aducă, măcar de sărbători, un strop de bucurie.

"Avem zamă cu tocmăgei făcuţi de casă, găină prăjită, iaca şproturi. Avem malai de mei şi peşte prăjit la cină",  a spus o bucătărească.

De Crăciun, bătrânii din azil au avut parte şi de un concert.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu