Singura echipă de fotbal american din ţară, USPEE Sentinels, a jucat primul meci internaţional după un an de la fondare

Embed:

Echipa de fotbal american, USPEE Sentinels, este în căutarea resurselor financiare pentru a dezvolta acest gen de sport în ţara noastră.

"Acum ducem tratative cu Universităţi din SUA să ne ajute cu echipamente, pentru că sunt foarte scumpe. În mediu un set de echipament costă 400 de dolari", a menţionat jucătorul USPEE Sentinels Capmaru Sergiu.

"Echipamentul mi l-a dat un prieten, eu nu îl am pe al meu. De fapt, noi singuri trebuie să ne procurăm. Un alt prieten mi-a propus să practic acest gen de sport", a specificat jucătorul USPEE Sentinels Igor Canonic.

După o pauză de patru ani, în Moldova s-a jucat un meci de fotbal american. USPEE Sentinels s-a duelat cu formaţia Bucureşti Warriors, pe care a învins-o cu 32-8.

"Acesta este un sport de dominare. Pe unde sunt victorii, pe unde înfrângeri. În astfel de meciuri se vede la ce trebuie de mai lucrat", a declarat antrenorul Bucureşti Warriors, Roman Şeremet.

Fondatorii echipei de fotbal american din Moldova au planuri mari.

"Cred că anul viitor va fi şi o competiţii oficială. Vom crea liga noastră sau ne vom alături campionatului din România", a precizat Sergiu Capmaru.

Prima echipă de fotbal american din Moldova a fost fondată în anul 1994 şi s-a numit Chişinău Barbarians, însă această s-a desfiinţat mai târziu din cauza problemelor financiare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu