SINGUR pe lume. Istoria copilului român care a rămas să trăiască în Italia, după ce ambii părinţi ai săi AU MURIT într-un accident

O mamă din Italia a dezvăluit coșmarul pe care-l trăiește un copil român rămas singur pe lume. Băiatul nu mai are tată, iar mama și sora lui mai mică au murit într-un accident rutier. 

Maria Teresa Valente, o femeie din Manfredonia, oraș din sud-estul Italiei, a dezvăluit povestea tristă a elevului român într-o scrisoare pe care a trimis-o ziarului La Repubblica.

Italianca spune că fiica ei este colegă la școală cu băiețelul român. Maria Teresa Valente a povestit că într-o zi fiica ei a venit acasă cu ochii în lacrimi.

La școală, elevilor li s-a cerut să vorbească despre ce simt ei în interior. Atunci, elevul român s-a ridicat și în picioare și și-a spus povestea.

"Acest coleg a spus cu voce tare că e supărat pe Iisus pentru că nu mai are tată de ceva vreme și pentru că anul trecut, mama și sora lui mai mică au murit într-un tragic accident de mașină. Și a spus că se simte răvășit în interior și că inima îi e sfâșiată în bucăți. Îi este așa de dor de mamă, încât simte că înnebunește. Și se roagă la Dumnezeu ca să-i aducă mama și sora înapoi sau să-l ducă pe el cât mai repede la ele", scrie italianca, potrivit observator.tv.

Mărturisirea băiatului român a avut un impact puternic asupra colegilor săi de clasă, spune Teresa Valente.

"În clasă, copiii au făcut liniște totală. Și cei mai năzdrăvani s-au oprit din a-și trage de cozi colegele de bancă, cei mai gălăgioși au tăcut. Cel mai timid din clasă s-a ridicat și l-a îmbrățișat", a povestit italianca.

Maria Teresa Valente a dat detalii și despre familia copilului român.

"Copilul este român și locuia cu familia lui într-o zonă rurală, în apropiere de Manfredonia. Mama sa lucra în agricultură, pe câmp, dar celorlalți copii nu le păsa de el”, mai scrie italianca.

Colegii de clasă i-au pregătit o surpriză elevului român după ce i-au aflat povestea tristă.

"În ziua următoare, ei au pregătit un poster pentru micul lor prieten, cu o inimă uriașă, cu un mesaj simplu, dar profund: Te iubim! Fiica mea plânge, iar eu, de asemenea, sunt emoționată", spune Maria Teresa Valiente.

Jurnaliștii ziarului La Repubblica au prezentat scrisoarea mamei într-un articol intitulat "Povestea unui copil care plânge". 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu