Sindromul Burnout, afecţiunea care distruge din interior jumătate din populaţia globului

Peste 90% dintre managerii de top din multinaționale suferă de stres profesional cronic, conform unui studiu făcut de un grup de cercetători din Bucureşti. Poate părea o afecțiune banală, dar manifestările ei se pot traduce în pierderi de sute de milioane de euro, scrie Digi24.ro

Puțini știu și mai puțini cred. Dar este una dintre cele mai recente afecțiuni răspândite în masă la nivelul populației globale. Un flagel ale cărui consecințe sociale, psihice și economice sunt devastatoare.

Vorbim despre un sindrom care consumă din interior, până la epuizare, aproape jumătate din populația activă a planetei.

Se numește stres profesional cronic sau, în terminologia anglo-saxonă, sindromul Burnout.

"Pe mine ce m-a frapat cel mai mult a fost timpul de lucru excesiv pe care managerii din România îl petrec la serviciu în comparație cu ceilalți manageri din țările mai dezvoltate", spune Andreea Mihnea, director de resurse umane.

"Sunt stresat, da. Totul incepe cu "sunt stresat"", spune Luiza Spiru, cercetător.

"Ăla a fost momentul în care toată familia s-a panicat, m-au trimis la un neurochirurg, mai întâi la un neurolog, să vedem ce se întamplă, despre ce e vorba. În principiu, consumul neuronilor mei era de trei ori mai mare decat normalul și mi s-a recomandat o pauză", spune Ioana Bălănescu, victimă a stresului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu