Sindromul bradului de Crăciun. Ce este și care sunt simptomele pe care nu trebuie să le ignori

N-a mai rămas mult timp până la Crăciun, însă în timp ce unii se bucură și fac multe pregătiri, alții trăiesc momente de coșmar, din cauza sindromului bradului de Crăciun, scrie a1.ro.

Bradul de Crăciun este o bucurie pentru mulți oameni, însă pentru alții, acesta poate fi un adevărat coșmar, întrucât este alergen. Mai exact, mucegaiurile pe care le poartă pot declanșa o adevărată "febră a fânului" în plină lună decembrie.

Astfel, un brad natural poate să determine apariția unor simptome extrem de neplăcute, precum rinită, tuse, senzație de sufocare, nas înfundat, ochi iritați sau chiar astenie, dureri toracice și tulburări de somn, totul din cauza polenului regăsit în scoarța copacului ori a unor mucegaiuri ce se găsesc pe ace și pe trunchiuri.

Sindromul bradului de Crăciun poate fi combătut renunțând la pomul de Crăciun. De asemenea, brazii naturali nu sunt recomandați în caz de sensibilitate respiratorie, astm, alergii la mucegai, la polenul pinaceelor sau în cazul unor eczeme severe și alergii la rășini.

O altă soluție ar fi spălarea bradului afară cu jet de apă, acolo unde este posibil. Tot afară trebuie lăsat să se usuce, apoi trebuie plasat într-un loc unde persoanele sensibile nu sunt expuse direct.

Există, de asemenea, și varianta brazilor artificiali sau poți alege să fii creativ și să desenezi brazi pe perete, să-i faci din cărți ori din butuci de lemn sau chiar materiale textile.

loading...

Lasă un comentariu