Sindicatele sunt nemulţumite că Igor Dodon nu a promulgat legea tichetelor de masă

Embed:

Sindicatele sunt nemulţumite că preşedintele Igor Dodon nu a promulgat legea privind introducerea tichetelor de masă. Aceştia cer Parlamentului să examineze în regim de urgenţă legea. Potrivit preşedintelui Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor, legea este atât în beneficiul angajatorilor, cât şi al salariaţilor. 

"Totuşi, legea să fie promulgată şi să fie implementată de la 1 ianuarie. Dar ce este rău că omul va fi hrănit la timp şi o parte din sănătatea omului va cădea pe umerii patronului, care trebuie să organizeze bine hrana. Noi considerăm că în mod de urgenţă ar fi bine ca Parlamentul să examineze şi să depăşească dreptul preşedintelui." a spus preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor, Oleg Budza

Proiectul de lege privind introducerea tichetelor de masă, promovat de președintele Parlamentului, a fost remis săptămâna trecută în Parlament. Președinția a venit cu mai multe amendamente ce țin de implementarea proiectului. Documentul a fost votat în lectura a doua la sfârșitul lunii iulie.

Potrivit acestuia, angajații din sectorul privat vor putea beneficia de tichete de masă, ca supliment la salariu. Bonurile vor fi în mărime de 45 de lei, iar valoarea acestora urmează a fi indexată anual, în funcție de inflație. Angajații vor putea să utilizeze aceste bonuri pentru a lua masa la cantine, cafenele și restaurante sau pentru a procura produse alimentare din magazine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu