Sindicatele cer echipamente de protecţie speciale pentru medicii din țară. REACȚIA Ministerului Sănătății

Toţi angajaţii din sistemul sanitar ar trebui să fie asiguraţi cu echipamente medicale de protecţie, pentru a evita cazurile de infectare cu noul coronavirus. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Federaţiei Sindicale "Sănătatea", Aurel Popovici.

" - Acum nu au toţi echipamenul necesar, să înţelegem?
- Acum se face tot posibilul în toate instituţiile. Nu putem să spunem că nu au toţi, nu avem aceste date. Dacă e să vorbim despre Urgenţa prespitalicească, spitale direct, Spitalul de Boli Infecţioase, spitalul Ministerului Sănătăţii, unde se lucrează deja cu pacienţii suspecţi şi infectaţi, aici mă refer şi la Spitalul Republican, aici avem nevoie de un echipament mai serios, de costumele speciale, mănuşile speciale şi măştile speciale", a menționat Aurel Popovici.

În replică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Cristina Stratulat, a precizat că sistemul medical din ţară este asigurat cu echipamente sanitare corespunzătoare. Până acum, cel puţin trei angajaţi din sistemul medical din ţara noastră au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Este vorba de un medic de la Urgenţă din Chişinău şi unul de la Spitalul Clinic Republic. Cel de-al treilea caz a fost anunţat ieri de ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, care însă nu a oferit mai multe detalii.
loading...

Lasă un comentariu