Sindicatele au dat aviz negativ proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale pentru 2012

Embed:

Sindicatele au dat aviz negativ proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale pentru 2012. Confederaţia Sindicatelor spune că proiectul "nu corespunde cerinţelor reale ale populaţiei". Potrivit Sindicatelor, acest proiect nu poate fi examinat de Guvern şi Parlament.

Reprezentanţii salariaţilor nu sunt mulţumiţi deoarece proiectul nu prevede mai mulţi bani pentru tratamentul angajaţilor. O altă problemă este faptul că angajații trebuie să-şi plătească o parte din concediul medical. "Nu am fost de acord cu decizia potrivit căreia prima zi din concediul medical trebuie să fie plătită de angajat, iar a doua de către angajator. Acum se preconizează că întreprinderea va plăti pentru 3 zile de incapacitate temporară de muncă. Considerăm această decizie neconstituţională", a declarat preşedintele preşedintele CNSM, Oleg Budza.

Totodată, Sindicatele au cerut majorarea indemnizaţiei unice la naşterea copilului în mărime de 5.000 de lei pentru fiecare copil, dar şi cea lunară pentru creşterea copilului până la vârsta de 3 ani pentru persoanele asigurate, de la 30% până la 40% din baza de calcul stabilită, dar nu mai puţin de 400 de lei.

Mai mult, reprezentanţii salariaţilor au propus introducerea unei noi grile de impozitare a persoanelor fizice, astfel încât cetăţenii cu venituri anuale de peste 120 de mii de lei să fie impozitaţi cu 25 la sută. "În aşa mod vom spori cu 100 de milioane de lei veniturile la bugetul de stat, dar şi vom face posibilă redirecţionarea poverii fiscale", a argumentat vicepreşedintele CNSM, Petru Chiriac.

Reprezentanţii CNSM se vor întruni din noi, în cel mai scurt timp, pentru a aviza proiectul legii bugetului asigurărilor sociale.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu