Sindicaliştii se iau din nou de Guvern AFLĂ CE VOR DE ACEASTĂ DATĂ

Embed:

Sindicatele ameninţă din nou cu proteste dacă Guvernul nu va lua măsuri de protecţie a populaţiei faţă de valul de scumpiri. Ei cer majorarea salariului minim de la 700 la 1.400 de lei.

Cerinţa vine în contextul în care gazele naturale s-ar putea scumpi cu aproape 30 la sută, ceea ce va duce la un lanţ de scumpiri.

Sindicatele spun că protestele ar putea avea loc pe 7 octombrie, de Ziua Internaţională a Muncii Decente.

Vicepremierul Mihai Moldovanu susţine că cerinţele sindicaliştilor vor fi analizate. Însă, pentru ca acestea să fie îndeplinite, trebuie să existe şi bani în bugetul de stat.

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova a adoptat, pe 8 septembrie, o declaraţie, prin care se arată indignaţi de faptul că politicile în domeniul salarizării şi asigurării cu pensii nu sunt corelate cu cele de reglementare a preţurilor şi tarifelor la principalele servicii şi mărfuri.

În luna iunie, sindicaliştii au cerut Guvernului să majoreze salariul minim în sectorul bugetar de la 600 la 900 de lei. Ei spuneau, atunci, că vor organiza proteste dacă, într-o lună, aceste sporuri nu vor fi aprobate. Pe de altă parte, reprezentanţii Executivului au declarat că se vor propune creşteri salariale, dar nu în mărimea cerută de sindicalişti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu