SIMULARE DE INCENDIU la Bălți și Cahul. Oamenii, evacuați de urgență (FOTO)

Recent, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a desfășurat aplicații la protecție civilă în nordul și sudul țării.

Aplicațiile au fost desfășurate la Bălți și Cahul. Conform scenariului la o intreprindere de asamblarea cablajului din municipiul Bălți a izbucnit un incendiu de proporții mari. Pompierii au fost alertați să intervină la fața locului pentru a stinge arderea într-un depozit de producția finită. Ajunși salvatorii au evacuat prompt angajații intreprinderii și au localizat incendiul în cel mai scurt timp.

Totodată, pompierii au salvat două persoane din interiorul depozitului cuprins de flăcări, iar medicii și paramedicii SMURD au acordat primul ajutor medical sinistraților. Activitatea a avut drept scop pregătirea angajațiilor din cadrul intreprinderii să reacționeze corect în situații de risc.

Totodată, la o fabrică de brînzeturi din Cahul a fost simulată o scurgere de amoniac. Aici, Formațiunile de protecție civilă au conlucrat împreună la lichidarea consecințelor scurgerii în urma unei avarii.

Angajații IGSU au intervenit în comun cu forțele primare din cadrul intreprinderii pentru a evita contaminarea cu substanțe toxice. Astfel de exerciții sunt destinate testării capacităților formațiunilor protecției civile la capitolul desfășurarea acțiunilor de reacționare și intervenție în situații de risc, lichidarea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat, dar și evacuarea și salvarea persoanelor.

Scopul exercițiului este de a verifica capacitățile și gradul de pregătire a organelor de conducere a instituțiilor și agenților economici de pe sector, dar și evaluarea capacităților de intervenție a formațiunilor protecției civile a acestor obiective.

Potrivit IGSU, astfel de aplicații se desfășoară conform planului anual, iar angajații Inspectoratului evaluează starea de pregătirea și reacționarea a acestora în situații excepționale.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu