Simon Pagenaud a câștigat Marele Premiu de la Indianapolis

Pilotul francez Simon Pagenaud (Penske) a câştigat sâmbătă Marele Premiu de la Indianapolis, a cincea etapă a campionatului IndyCar, obţinând cu această ocazie una dintre cele mai importante victorii din cariera sa, scrie agerpres.ro.

Plecat de pe poziţia a opta a grilei de start, Pagenaud (34 ani) a reuşit să treacă primul linia de sosire, la capătul celor 85 de tururi de circuit (207,3 mile), fiind cronometrat în 2h 00 min 28 sec 1166/10000.

Francezul l-a depăşit cu un tur înainte de sosire pe campionul en titre din IndyCar, neozeelandezul Scott Dixon, clasat pe locul secund, la 2 secunde de învingător, în timp ce poziţia a treia a fost ocupat de britanicul Jack Harvey, la 3,7 secunde.

În clasamentul general conduce americanul Josef Newgarden, cu 182 puncte, urmat de neozeelandezul Scott Dixon, 176 puncte, şi de americanul Alexander Rossi, 146 puncte.

În data 26 mai va avea loc, pe acelaşi circuit, cea mai importantă etapă a sezonului din IndyCar, celebra Cursă de 500 mile de la Indianapolis, ajunsă anul acesta la cea de-a 103-a sa ediţie.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu