Simion Bulgaru va antrena echipa Codru Lozova

Embed:

Simion Bulgaru are în faţă o nouă provocare. Tehnicianul în vârstă de 34 de ani va antrena echipa Codru Lozova. Deoarece nu deţine licenţa PRO UEFA, el figurează în acte ca secund, iar funcţia de antrenor principal este exercitată oficial de Igor Ursachi.

Bulgaru, care a semnat un contract valabil pe un sezon, conduce toate antrenamentele grupării din raionul Străşeni şi este responsabili de rezultate echipei. Până acum fostul internaţional a mai făcut parte din staff-ul tehnic al formaţiei Zimbru Chişinău.

"Pentru mine asta înseamnă primul pas, ideele mele vreau să le implementez în teren, să văd cum lucrează băieţii, să identific lucruri pozitive şi negative. Până la urmă, principal pentru mine este ca băieţii să primească plăcere de la antrenamente şi fotbalul, care vrem să-l arătăm", a menţionat Bulgaru.

Potrivit antrenorului, obiectivul echipei în noua ediţie a Diviziei Naţionale este evitarea retrogradării.

În ultimul sezon Codru s-a clasat pe ultimul loc, şi nu a obţinut nicio victorie în cele 28 de etape disputate.

"Financiar nu vom putea aduce jucători pentru a lupta pentru locurile de frunte. Singuri vedeţi ce se întâmplă în fotbalul moldovenesc: 3-4 echipe au bani, dar restul sunt egale. Poate cineva are jucători experimentaţi. La noi vor fi vi jucători tineri", a declarat Bulgaru.

Simion Bulgaru a mărturisit că visul lui este să antreneze în Italia. Unul dintre antrenorii preferaţi ai fostului internaţional moldovean este Gian Piero Gasperini, actualul tehnician al formaţiei Atalantei Bergamo.

"El este adeptul fotbalului italian, dar are şi rezultate. Cu 7-0 au bătut pe FC Torino, 2-0, 3-0 pe Şahtar Doneţk în Liga Campionilor, Man. City. Prestează un joc de atac", a spus Bulgaru.

În această iarnă Bulgaru este nevoit să formeze practic un nou colectiv, deoarece Codru a păstrat în lot doar 8 fotbalişti.

În prezent în probe se află mai mulţi jucători din Republica Moldova, dar şi atacantul brazilian Matheus Jesus.

Fundaşii Eugen Berco şi Mihail Tîscul vor semna contracte în următoarele zile şi vor fi primele achiziţii în acest mercato.

Conducerea clubului a început recent reconstrucţia stadionului de la Lozova. Arena va purta numele celebrului fotbalist moldovean Nicolae Simatoc.

loading...

Lasă un comentariu