Silvia Radu şi Ion Ceban şi-au anunţat intenţia de a se înscrie în cursa electorală pentru funcția de primar al Capitalei

Embed:

Pretendenţii cu cele mai mari şanse de a prelua conducerea Primăriei Chişinău, Silvia Radu şi Ion Ceban, şi-au anunţat intenţia de a se înscrie în cursă. Edilul interimar al Capitalei vrea să candideze independent, iar de miercuri va începe colectarea celor 15 mii de semnături.

"Dacă chişinăuienii îşi doresc un primar independent a oamenilor care să nu reprezinte niciun partid politic, atunci voi reuşi să colectez toate semnăturile necesare. Eu voi ieşi la corturi între şase şi opt seara. Voi depune toate eforturile pentru ca interesele cetăţenilor să fie pe prim plan, aşa cum a fost, aşa cum este, cred că aşa va fi şi mai departe", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Decizia Silviei Radu a fost apreciată de mulţi locuitori ai Capitalei care spun că primarul interimar a reuşit până acum să implementeze proiecte importante.

"Mi-a plăcut tot ce a făcut. A ieşit la curăţenie, a chemat lumea la curăţenie. Pot să spun că o să avem un primar bun dacă o să fie ea aleasă".

"Face bine, în orice caz îi pune la punct pe cei care nu lucrează. Aş susţine-o, dacă face treabă, trebuie de susţinut".

Şi socialistul Ion Ceban s-a prezentat la Consiliul Electoral Chișinău pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la Primăria Capitalei.

"Atât, vă mulţumim frumos, şi noi vă mulţumim".

"Mi-aş dori foarte mult ca această campanie să nu fie despre, tancuri, să nu fie despre tot felul de lucruri legate de politică sau geopolitică, haideţi să discutăm despre administrare", a spus candidatul la funcţia de primar al Chişinăului din partea PSRM, Ion Ceban.

În cel mult o săptămână, Consiliul Electoral Chişinău va decide dacă Ion Ceban va fi înscris în cursă. Datele celui mai recent sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor arată că Ion Ceban şi Silvia Radu au cele mai mari şanse de a prelua şefia Capitalei.

Ei ar obţine 20,5 şi, respectiv, 18,4 la sută din sufragii. Până acum, şase pretendenţi au fost înregistraţi pentru a participa la alegerile din Chişinău.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu