Silvia Radu: Îndemn toți profesioniștii din domeniul medical să manifeste un interes deosebit pentru farmacovigilență

Embed:

Tot mai mulţi moldoveni au reacţii adverse la medicamente după administrarea preparatelor. În cadrul unei conferințe de presă, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu a îndemnat toți profesioniștii din domeniul medical să manifeste un interes deosebit pentru farmacovigilența și să raporteze reacțiile adverse suspectate către Agenți Medicamentelor și dispozitivelor Medicale.

"Pentru început vreau să mulțumesc echipelor din UE, Agenției Medicamentului pentru organizarea unui asemenea eveniment. Sănătatea cetățenilor și viața lor, este și trebuie să fie prioritară, iar utilizarea medicamentelor trebuie să fie sigură de aceea urmărirea și raportarea reacțiilor adverse la medicamente și utilizarea rațională este foarte importantă în asigurarea asistenței medicale calitateive.

De aceea vă îndemd să luați informații despre fiecare ce vom vorbi astăzi despre farmacovigilenței. În contextul în care farmacovigilența
constituie un element important în lupta cu medicamentele contrafăcute. Medicamentele trebuie să fie sigure și calitative, iar în acest sens îndemn toți profesioniștii din domeniul medical să manifeste un interes deosebit pentru farmacovigilența și să raporteze reacțiile adverse suspectate către Agenți Medicamentelor și dispozitivelor Medicale.

Nu uitați că orice raportare poate salva vețile oamenilor. Am demonstrat pe parcursul ultimilor ani că dispunem de capacități organizatorice și tehnici profesionale, de aceea vă rog să mobiloizați personalul responsabil și să depuneți efort față de domeniul farmacovigilență, care presupune prioritar reacțiile adverse la medicamente.

Să știți că aveți toată susținerea mea și susținerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Pe lângă și agenția medicamentelor și dispozitivelor medicale, de asemenea vă va sta la dispoziției și vă rog D. Zara să asigurați tot suportul medica în acest sens.

Eu vă urez tuturor să preluați cât mai multe cunoștințe, cele mai bune practici existente în lumea europeană. Sănătatea cetățenilor noștri să fie mai bună şi noi să mergem cât mai rar la medici" a declarat Silvia Radu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu