Silvia Radu este noul primar interimar al Capitalei, iar consilierul PPEM, Ruslan Codreanu, a fost numit viceprimar

Embed:

Fostul preşedinte al companiei Gas Natural Fenosa Silvia Radu este noul primar interimar al Capitalei. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de Nistor Grozavu, care a renunţat la această funcție. Totodată, consilierul municipal Ruslan Codreanu a fost numit viceprimar. Potrivit lui Grozavu,  deciziile luate vin să depășească blocajul instituţional în care s-a pomenit Primăria.

Dispozițiile prin care Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți viceprimari au fost semnate în această dimineață. Nistor Grozavu este convins că astfel criza din Primărie va fi depășită.

"Doamna Silvia Radu, după mine, este o propunere foarte bună pentru a aduce modernitate şi eficienţă în managementul primăriei. Pe domnul Ruslan Codreanu îl cunoaşteţi cu toţii, este consilier municipal, un om cu o bogată experienţă deja în administraţia publică, un om foarte creativ şi inspirat", a spus viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.

Grozavu rămâne viceprimar, după ce a renunțat să asigure interimatul funcției de primar general. De astăzi, funcția a fost preluată de Silvia Radu, care a și fost prezentată colegilor de la primărie.

"În calitate de primar general interimar începând cu ziua de astăzi va activa doamna Silvia Radu. Îi mulţumesc foarte mult că acceptat acest lucru", a spus viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.

Silvia Radu spune că a acceptat această funcție chiar dacă este una temporară și va încerca să îi implice mai mult pe locuitorii Capitalei în luarea deciziilor.

"Am venit în acestă funcție, fiindcă am fost rugată de domnul Grozavu să vin. 05.55 Nu mi-am propus să devin primar, cel puțin astăzi, și să particip pe viitor la alegeri, dar când va fi momentul vom discuta despre acets lucru", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

După ce a fost instituită în funcţie, Silvia Radu s-a mutat în noul său birou, cel care anterior îi aparţinea lui Dorin Chirtoacă. A fost creată o comisie specială care s-a ocupat de inventarierea lucrurilor care îi aparţin lui Chirtoacă. Acestea au fost plasate în cutii şi depozitate într-o altă încăpere din cadrul primăriei.

" Nu sunt eu cea care a ales acest cabinet, este un cabinet care a fost dintotdeauna a primarului general. Nu am reuşit să îmi aduc lucrurile, fiind că am intrat în birou abia după masă când au terminat procedura de inventariere din cadrul acestui cabinet", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Și Ruslan Codreanu s-a arătat optimist în noua funcție, după ce a refuzat să asigure interimatul Capitalei.

"Rămân deschis în continuare spre cooperare cu Consiliul Municipal, fără de care activitatea executivă este blocată. Pun mare accent și mă bazez pe profesionalismul și pe oamenii profesioniști din Primăria municipiului Chișinău."

Decizia lui Grozavu a fost luată după ce subiectul privind numirea viceprimarilor a fost exclus repetat de pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău. Potrivit legislației, primarul este în drept să-și numească în funcție adjuncții, dacă chestiunea a fost exclusă de două ori de pe ordinea de zi sau nu a întrunit numărul necesar de voturi.

"Mai mulţi consilieri care au votat pentru această excludere mi-au spus că ei nu au nimic de obiectat la cele două candidaturi, dar asta este decizia partidelor pe care le reprezintă şi nu au ce face'', a spus viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.

Aceste prevederi, care îi dau mână liberă primarului să-și aleagă singur viceprimarii, au fost incluse în legislație, anul trecut, la propunerea Partidul Liberal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu