Silvia Radu, despre Primărie: O caracatiță birocratică şi întreprinderi municipale cu funcţii neclare

Embed:

O caracatiță birocratică şi întreprinderi municipale cu funcţii neclare. Aşa a găsit Primăria Chișinău edilul interimar Silvia Radu, atunci când a preluat această funcţie. Primarul susţine că a revizuit organigrama instituţiei, însă nu a mai dat de capăt câte întreprinderi sunt subordonate şi care sunt atribuţiile lor.

În cadrul emisiunii Fabrika de aseară, Silvia Radu a spus că acest fapt este o rămășiță a administrațiilor precedente care confundau buna gestionare a Capitalei cu interesele de partid.

"Când există birocrați politici cu carnete de partid care taie frunze la câini și nu fac nimic și sunt angajați doar pentru ca să-și preia salariul sau să soluționeze anumite interese ale partidului, atunci avem dezastrul pe care îl întâlnim în Chișinău de mai mulți ani și orașul nu se mai poate dezvolta", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Silvia Radu a declarat că urmează o reformă amplă a întreprinderilor municipale, ca acestea să aducă venit. Potrivit ei, în cadrul instituţiilor existau entități private care, pur și simplu, se hrăneau din bani publici.

"Întreprinderile nu pot fi percepute doar ca o vacă de muls pentru interesele personale a celor care conduc această întreprindere. Eu vreau ca ei să aibă planuri de afaceri și să funcționeze exact cum funcționează întreprinderile în anul 2018. Suntem în secolul 21 și este timpul ca toți să cunoască care sunt legile în baza cărora funcționează orice economie mondială", a spus primarul interimar.

Silvia Radu a mai spus că nu a luat o decizie dacă va candida la funcţia de primar general al Chişinăului, în eventualitatea unor alegeri locale noi.

"Încă mă gândesc, nu am luat această decizie. Când voi lua decizia o voi face publică. Am acum mult prea multe proiecte în desfășurare care mi le-am propus, cel puțin, să le lansez pentru a nu putea fi oprite de cine va veni la Primărie", a declarat Radu.

Silvia Radu a fost numită primar interimar al Capitalei în data de 6 noiembrie 2017.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu