Silvia Radu a semnat astăzi dispoziția de eliberare din funcție a șefului Direcției sănătății, Mihai Moldovanu

Embed:

Şeful Direcţiei Sănătate din Capitală, Mihai Moldovanu, a fost demis din funcţie. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de primarul interimar Silvia Radu. Potrivit unui comunicat al Primăriei, funcţionarul a rămas fără fotoliu, pentru că nu a asigurat buna activitate a instituţiilor medicale.

"Avem nenumărate plângeri din partea pacienţilor, dar şi a personalului medical, care indică despre neregulile din spitale. Prin urmare, am luat decizia de a-l destitui din funcţia ocupată", a spus Vadim Brânzaniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chişinău.

"Eu nici nu recunosc acestă dispoziţie în instanţă şi după ce ies din concediu medical voi merge la serviciu. Ea nu putea să emită acestă dispoziţie, sunt răcit şi acuma, am şi tusă şi cu febră eram şi cunoştea acest lucru. dar sper că aceasta este o isterie înainte de alegeri. Ştie că trebuie să plece în curînd nu i-a rămas mult şi deacum face haos în Primărie", a declarat Mihai Moldovanu, fost şef al Direcţiei Sănătate.

Silvia Radu i-a cerut lui Moldovanu să demisioneze încă la începutul lunii februarie. Picătura care a umplut paharul a fost cheful dat de şeful de la Sănătate la Spitalul municipal numărul 1, în timpul orelor de muncă. În cadrul unei vizite neanunţate, edilul l-a surprins la petrecere pe Mihai Moldovanu, alături de directorul instituţiei şi alţi doctori. De asemenea, primarul interimar şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de investiţiile făcute de Direcţia Sănătate la o pensiune din Vadul lui Vodă.

"Faceţi cheltuieli bugetare la Vadul lui Vodă, de zeci de milioane de lei pentru ca să vă faceţi sală de conferinţe şi baze de odihnă când spitalele nu sunt reparate. Moldovanu: - Dumneavoastră sunteţi împotrivă ca lucrătorii medicali să aibă o zonă. ? Radu:- Eu sunt împotrivă ca copiii să stea în condiţii mizerabile, împotriva la asta eu sunt şi sunt împotriva ca veceurile din maternităţi să nu funcţioneze", menționat Silvia Radu, primarul interimar al Capitalei. 

La Direcția Sănătate a Primăriei Chișinău are loc o anchetă de serviciu în cadrul căreia este verificată activitatea financiară a instituţiei din ultimii doi ani.

PUBLIKA.MD amintește că anterior Silvia Radu a cerut ca şeful direcţiei sănătate din cadrul primăriei, Mihai Moldovanu, să-şi depună cererea de demisie. Aceasta după ce Radu a făcut o vizită inopinată la spitalul numărul 1 din Chişinău, unde a dat de un chef în timpul orelor de muncă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu