Siguranţa copiilor PE PRIMUL LOC. Conducerea unei şcoli din Capitală construieşte un gard, care limitează accesul trecătorilor

Embed:

Conducerea liceului Gheorghe Călinescu din sectorul Rîşcani al Capitalei a găsit o soluţie ca să protejeze elevii şi să nu blocheze accesul locuitorilor din zonă care traversează curtea instituţiei pentru a ajunge la staţia de aşteptare a troleibuzului.

Cărarea care traversează acum terenul liceului va fi îngrădită. Gardul va avea aproape doi metri înălţime şi este acum în plin proces de construcţie. Decizia nu a fost pe placul celor care obişnuiau să se plimbe prin curtea liceului ca printr-un parc.

Iată ce spun oamenii despre aceasta:

"El arată tare urât aici parcă e la lagăr de concentrare ca şi cum te-a vârât în lagăr şi din urmă te-a mânat aşa să intri pe capătul acesta de la oprire şi să ieşi pe capătul acela eu altă vedere nu văd, cum am văzut lagăre de concentrare, fix aşa."

"Asta este urât parcă am fi într-un ZOO, nu este frumos deloc. - Treceţi des pe aici? -În fiecare zi, pentru că aici este oprirea la troleibuz şi noi la serviciu ne ducem pe aici. Nu numai noi, majoritatea din casele apropiate."

"Poate o să se întâlnească cu nişte câini şi cum să ieşi de acolo sau cu nişte oameni care au băut, de exemplu."

Sunt şi oameni care au salutat iniţiativa directoarei, dar spun că dacă nu ar trece prin curtea şcolii, cei care merg spre staţia de aşteptare ar trebui să facă un ocol de câteva sute de metri: 

"Că fac gard e bine că stă şi frumos se cunoaşte că e o întreprindere ceva, o institutie. Ar să fie cărăruşa noastră, nu o să încurcăm copii, copii pe noi nu o să ne încurce."

"Este bun, nu aş spune că este rău, toate şcolile peste toate locurile sunt îngrădite şi aşa că este normal pentru şcoală."

"Eu o înţeleg şi pe dumneaei că lumea nu este atât de cultă, fac murdării, se plimbă cu câinii pe teritoriu, dar pe de altă partea şi lumea care locuieşte în preajmă poate fi înţeleasă, ca să ajungă la staţie sau la magazin, ei trebuie să înconjoare."

Directoarea liceului, Natalia Bugan, ne-a declarat la telefon că decizia de a construi gardul a fost luată pentru ca elevii să fie în siguranţă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu