Sigur nu ştiai! Cea mai simplă metodă de a scoate mucegaiul din saltea

O saltea cu pete de mucegai se cunoaște după miros și culoarea petelor: alb, negru, roșu, galben, albastru sau violet. În cazul în care este foarte deteriorată, salteaua trebuie înlocuită. Dacă nu este, aceasta poate fi salvată cu anumite metode.

Cu ce se scoate mirosul de mucegai din saltea – folosește ingrediente naturale:

O metodă este ca salteaua să fie acoperită câteva minute cu bicarbonat de sodiu. După ce acționează câteva minute, chiar jumătate de oră, acesta se îndepărtează cu ajutorul aspiratorului. Apoi, se amestecă apă caldă cu oțet sau alcool izopropilic și se șterg petele de mucegai în mod repetat până dispar.

La final, se mai pune încă un strat de bicarbonat de sodiu, se lasă 30 de minute și se îndepărtează cu aspiratorul. Salteaua trebuie apoi să fie lăsată la uscat într-un loc călduros, bine aerisit. De preferat afară la soare, scrie realitatea.net.

Această metodă trebuie repetată cât mai des, mai ales dacă mirosul nu a dispărut complet. Pentru a dispărea senzația de miros de mucegai, puneți în ceară de parchet atunci când faceți curățenie câteva picături de lavandă. Aerul se va împrospăta, iar micile insecte nu vor mai fi atrase de dormitor. Sau dacă aveți câteva flori de levănțică uscată prin casă, presărați-le pe covor înainte de a aspira în cameră cu 5-10 minute. Când aspirați, mirosul florilor se va ridica și va lăsa o atmosferă curată și frumos mirositoare.

Lasă un comentariu