Sigur nu ştiai asta! Toţi o aruncă, fără să ştie cât poate ajuta sănătatea. Cum te tratezi cu cenuşă

Mulți aruncă cenușa fără să știe că acest praf rezultat în urmă arderii diferitelor materiale poate fi benefic sănătății. Trebuie spus însă că nu orice tip de cenușă poate fi utilizată, ci doar cea vegetală, cea care rămâne în urmă arderii plantelor, scrie realitatea.net.

Iată cum poți folosi cenușă ca remediu:

Cenușă din lemn de stejar e bună pentru copii, dar e folositoare și celor aflați în convalescență. Pentru ulcer varicos, se cern 500 g de cenușă de tei sau mesteacăn și se toarnă peste ea 5 litri de apă clocotită. Se strecoară prin trei straturi de tifon. Piciorul cu ulceraţie se ține în leșie o jumătate de oră. Se mai pot pune comprese cu cenușă, vreme de două ore.

Pentru urticarie, de 2-3 ori pe săptămână, corpul se spală cu decoct de cenușă obținută din copaci de foioase, de preferat mesteacăn. Un pahar de cenușă se toarnă în 4 litri de apă rece, se aduce până la punctul de fierbere și se ia de pe foc. Lichidul se lasă pentru limpezire timp de 24 de ore, apoi se strecoară prin vată sau prin filtrul de cafea și se păstrează la rece. Înainte de folosire, cantitatea necesară de decoct se diluează cu apă călduță, în proporții egale.

Pentru dureri reumatice, într-un vas emailat se amestecă părți egale de apă și cenușă de mesteacăn. Se pune pe foc mic, 10-15 minute, apoi se infuzează 24 de ore. Un litru de infuzie limpezită se toarnă în cadă cu apă, în care bolnavul stă 10-15 minute. După procedura, corpul trebuie frecat bine cu un prosop.

Pentru crampe, dureri de picioare, transpirație excesivă, dereglări de circulație sanguină, distonie vegetativ-vasculară: într-o găleată cu 6-7 l de apă caldă, se adaugă un amestec din 1/3 pahar de sare și 2/3 pahar de cenușă de stejar sau mesteacăn. Picioarele se introduc în găleată și se țin 15-20 de minute.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu