Sigur nu știai asta: Praful miraculos care face minuni asupra organismului

Bicarbonatul de sodiu şi-a câştigat renumele de praf alb miraculous, asta pentru că are numeroase întrebuinţări în locuinţă, în materie de îngrijire a pielii, dar şi la nivelul funcţionării organismului. În diverse combinaţii, cu uz extern sau intern, aceasta substanţă poate face minuni cu o piele arsă de soare, cu problemele de transpiraţie sau cu petele de pe diferite ţesături.

Tratează afecţiunile renale
Bicarbonatul are o acţiune benefică asupra funcţiei renale şi încetineşte formarea pietrelor la rinichi. În plus, acest aliment poate ajuta persoanele care fac dializă.

Administrat pe cale orală, bicarbonatul aduce numeroase beneficii funcţionării rinichilor: combinat cu dializa, bicarbonatul trece direct în sânge. El împiedică deteriorarea rinichilor şi neutralizează acizii prezenţi în alimente (sulful, fosforul, azotul), favorizând absorbţia lor de organism fără să dăuneze rinichilor.

Tratează arsurile stomacale şi indigestiile
Combinaţiile de alimente grele şi băuturi carbogazoase produc exces de suc gastric şi favorizează neplăcutele arsuri la stomac. Acestea pot fi însoţite de flatulenţă sau greaţă, care durează şi câteva ore bune. Bicarbonatul de sodiu scade aciditatea digestivă, datorită efectului său de reglare a pH-ului şi de neutralizare a substanţei acide.

Ulceraţiile cronice

Bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru realizarea clătirii în cazul aftelor bucale. Acesta este foarte eficient în tratarea şi ameliorarea simptomelor afecţiunilor cavităţii bucale.

Bicarbonatul de sodiu este un alcalin, astfel ajută la neutralizarea acizilor din gură care irită şi inflamează ţesuturile şi, de asemenea, este un amestec care ajută la curăţarea şi liniştirea zonelor. O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceşcuţă cu apă călduţă are efecte benefice în tratarea aftelor bucale.

Albeşte dinţii

Spală dinţii trecând periuţa prin apă şi bicarbonat. Periază dinţii normal, la fel şi gingiile, limba. Periajul danturii ar trebui să dureze cel puţin 2 minute. Clăteşte bine gura cu apă la final.

Poţi folosi şi bicarbonat de sodiu în combinaţie cu pasta de dinţi. Amestecă singură bicarbonat cu pasta de dinţi pe care o ai acasă sau presară praful peste periuţa cu pasta de dinţi. Periază dinţii normal şi clăteşte bine gura la final. Vei avea dinţi mai curaţi şi mai strălucitori.

Deodorant

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a vă proteja de transpiraţie este să folosiţi bicarbonatul de sodiu,  cel mai simplu deodorant natural pe care puteţi să îl realizaţi în câteva minute acasă.

Fie puteţi să amestecaţi un vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu cu puţină apă, fără să dizolvaţi, aplicând compusul la subraţ, fie puteţi complica puţin reţeta şi să adăugaţi amidon de porumb. Combinaţi o parte de bicarbonat de sodiu cu 6 părţi de amidon de porumb şi aplicaţi in fiecare dimineaţă pudra în zona axilei.

Tratează arsurile solare

Chiar dacă sună ciudat, bicarbonatul de sodiu are meritul de a crea un mediu alcalinizat, propice pentru calmarea inflamaţiilor şi reducerea durerilor provocate de arsuri. Modul de întrebuinţare a bicarbonatului de sodiu pentru tratarea arsurilor solare este foarte simplu: amestecă praful cu puţină apă, până când se formează o pastă subţire, scrie antena3.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu