Şi şefa adjunctă de la Biroul Naţional de Statistică şi-a dat demisia. Remarca făcută de Filip

Guvernul a luat act azi de cererea de demisie a directorului adjunct al Biroului Naţional de Statisitică (BNS) Ina Maslu.  

"Este potrivită această demisie acum, dar trebuie de văzut ce s-a întâmplat la BNS în 2014 când s-a desfăşurat recensământul", a comentat prim-ministrul Pavel Filip demisia funcţionarului.

Lucia Spoială, care a deţinut şefia BNS, a părăsit funcţia la 10 februarie, fiind înlocuită de Marin Gospodarenco. 

Numiri şi demiteri cu carul! Mai mulţi viceminiştri au fost înlocuiţi cu "feţe noi"

Asupra fostelor conducătoare ale BNS planează suspiciuni de deturnare a fondurilor utilizate pentru organizarea recensământului din mai 2014. După ce s-au cheltuit 80 de milioane de lei, BNS mai declara că are nevoie de opt milioane de lei suplimentari pentru a finaliza procesarea datelor.

Sociologul Doru Petruţi, şeful unei importante companii de cercetări sociologice din Moldova, declara anterior că rezultatele recensământului au o credibilitate foarte scăzută.

PUBLIKA.MD consemnează că rezultatele recensământului din mai 2014 încă nu au fost făcute publice, ceea ce a trezit îngrijorarea prim-ministrului Pavel Filip.

Citeşte şi: "Este inadmisibil". Pavel Filip cere urgentarea prelucrării datelor Recensământului din 2014 

 

La şedinţa sa de azi, Executivul a mai aprobat demisia viceministrului de la Sănătate Valentina Rotaru, iar reprezentantul Guvernului în administraţia raionului Edineţ Victor Cerevatîi a fost înlocuit cu Boris Fedorişin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu