Şi în cimitirul de pe strada Armenească din Capitală a fost astăzi forfotă mare

Embed:

Cu bucate, cântece şi poezii, au fost pomeniţi astăzi oamenii de cultură la cimitirul de pe strada Armenească din Chişinău. Apropiaţii spun că le duc dorul şi că, pe lângă amintiri, aceştia au lăsat în urmă şi creaţii de valoare.

Preotul Ioan Ciuntu a cinstit memoria poetului Grigore Vieru, interpreţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, dar şi a altor oameni de artă, cu o rugăciune:  ''Un cimitir de rude, de amintiri, de oameni cu o trăire deosebită.''

Într-un cerc restrâns a fost pomenită şi primadona Maria Bieşu.

''Vin întodeauna şi mă sfătui, o întreb. După aceea, parcă îmi stă mai uşor pe suflet", spune sara Valentina Chiriliuc.

La mormântul îndrăgitului interpret Nicolae Sulac a fost şi sora artistului, care a venit tocmai de la Tiraspol, dar şi câţiva reprezentanţi ai orchestrei "Lăutarii".

''D-apoi cum să nu vin dacă eu sunt sora lui şi numai eu din familie am rămas", spune Elena Sulac.

Iar la mormântul Leonidei Lari a venit verişorul acesteia, care i-a recitat un catren din poezia preferată.

Nici mormântul regizorului Vasile Pascaru, care a dus faima ţării noastre în lume prin filmele sale, nu a fost dat uitării.

'Sufletele noastre sunt alăturea. Şi cu mare plăcere îi spun Hristos a Inviat", a spus Elena Pascaru, văduva regizorului.

Cimitirul de pe strada Armenească a fost deschis la începutul secolului al 18-lea. Aici au fost înmormântaţi, în mare parte, oameni de cultură, profesori şi savanţi. Multe morminte au fost lăsate însă în paragină şi nu au fost vizitate, de Paştele Blajinilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu