Și-au lăsat costumele și au încălțat adidașii! Peste o sută de avocaţi s-au întrecut la alergat în Parcul Valea Morilor

Embed:

Şi-au lăsat costumele pentru o zi şi au încălţat adidaşii. De ziua lor profesională, peste o sută de avocaţi din Chişinău s-au întrecut la alergat în Parcul Valea Morilor, pe o distanţă de trei kilometri. Participanţii au purtat tricouri pe care era imprimat mesajul "Avocaţii nu tolerează corupţia!". 

"O mare parte din societate are o părere greşită despre avocaţi, datorită unor excepţii, care se află printre noi şi vrem să arătăm că totuşi avocaţii nu ar trebui să aibă o tangenţă cu corupţia", a spus avocatul Danu Dogotari.

Maratonul a fost o adevărată provocare în special pentru avocaţii trecuţi de prima tinereţe, care au ajuns totuşi la finiş.

"Dimineaţa am dat prea mare sarcină la gimanstică şi nu mi-am păstrat puteri pentru ultima sută de metri, dar ultima sută de metri a fost efectivă şi dintre cei după 60 de ani, am fost primul",a spus avocatul Vasila Albu.

"Am încercat să fac antrenament până la maraton, nu mi-a reuşit nu am avut timp, dar sper să fac faţă. -În caz că plouă? - Eu continui să alerg, îmi place mult ploaia, sunt vărsător", a spus avocatul Ana Constantinova. 

Evenimentul a fost un bun prilej pentru avocaţi de a se revedea cu colegii de breaslă. Aceştia şi-au făcut poze şi au depănat amintiri.

"Acum îmi testez rezistenţa, nu am mai făcut sport de mult timp, sunt sincer, anterior făceam sport, acum nu mai fac",a spus avocatul Dumitru Buliga.

Ziua Avocatului este marcată în Moldova pentru al patrulea an consecutiv.

"Vreau să vă spun că au am rămas fericit de faptul cela că am rămas fără maiouri, adică au venit mai mulţi decât era prevăzut. Noi suntem cei care exprimăm toleranţă zero corupţie, acesta e mesajul care vrem să-l dăm societăţii", a spus decanul Baroului Chişinău, Emanuil Ploşniţă.

"Avocaţilor de regulă li se propune să transmită mita cuiva. În cazul care avocatul refuză să îndeplinească acest rol negativ de poştaş, intermediar, atunci există mari şanse ca flagelul corupţiei să fie combătut", a spus avocatul Andrei Briceac. 

În Baroul din Chişinău activează în prezent aproape 1 700 de avocaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu