ŞI-AU GĂSIT DREPTATEA. Agenţii economici le-au restituit consumatorilor circa un milion de lei, DESPĂGUBIRI

Embed:

Agenţii economici le-au restituit consumatorilor, în perioada ianuarie-septembrie, aproximativ un milion de lei în formă de despăgubiri. Banii au fost oferiţi în urma vânzării unor produse sau prestării serviciilor de proastă calitate. La Agenția pentru Protecția Consumatorilor au fost înregistrate peste 1200 de plângeri. Pe lângă banii restituiţi, 45 de agenţi economici s-au ales şi cu amenzi în sumă totală de peste 170 de mii de lei. 

Inspectorii au examinat aproximativ 800 de petiţii. Peste 300 au fost readresate altor autorităţi, iar în curs de examinare mai sunt 143.

Cele mai frecvente cazuri de încălcare a drepturilor consumatorilor sunt înregistrate în domeniul serviciilor, fiind depuse aproape 400 de petiţii. Cel mai des consumatorii se plâng de seviciile de întreţinere. 91 de oameni au rămas nemulţumiţi de calitatea acestora. Şchiopătează şi serviciile de taxi.

Aproape 80 de pasageri au semnalat probleme. De asemenea, 60 de persoane care s-au cazat la hotel nu au fost satisfăcute de servicii.

Petiţiile depuse la Agenția pentru Protecția Consumatorilor se mai referă la transportul public şi cel aerian. Consumatorii au mai semnalat şi cazuri de nerespectare a clauzelor contractuale.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu