Şi-au făcut datoria de cetăţean. Pentru ce au votat cei mai matinali alegători

Embed:

La ora 07:00, toate secțiile de votare din țară și-au deschis ușile pentru alegători. Peste trei milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi astăzi, la urne. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, până la ora 11, aproape 300 de mii de oamenii s-au prezentat la secţiile de votare, ceea ce reprezintă peste unsprezece la sută din numărul total de alegători.

"La ora 07:00 au fost deschise toate secţiile de votare din ţară. Pentru alegerile locale generale au fost constituite 1969 de secţii de votare. Atragem atenţia tuturor alegătorilor că secțiile de votare vor fi deschise astăzi până la 21:00", a menţionat Dorin Cimil, preşedintele CEC.

Unii oameni s-au trezit dis-de-dimineață pentru a-și exercita dreptul la vot: 

"Pentru un viitor mai bun în Chişinău. Cred că asta ar fi dorinţa fiecărui cetăţean. – Aţi găsit un candidat demn, pe care să-l votaţi, din acea listă? – Nu a fost uşor, dar da".

"Am votat pentru o schimbare, pentru un gospodar în acest oraş. Să fie regulă, să fie un gospodar bun, fiindcă noi până acum nu am văzut gospodari, de 30 de ani încoace, gospodari adevăraţi ai oraşului. Sperăm, măcar de acum încolo".

"Pentru un viitor mai prosper sperăm". 

"Ce așteptări? Să fie un profesionist, să fie cu studii tehnice, să facă ordine. Să știe ce înseamnă un oraș. Să poată gestiona acest oraș".

"Pentru bine. De acum, mulți ani cu speranța și tragem nădejde că se va schimba ceva".

"Vrem să fim în rând cu lumea europeană, cu lumea civilizată, să nu fim mai răi decât alții".

"Să facă curățenie prin oraș, să facă drumurile. Să fie mult mai clar, mult mai bine. Să fie ca o Capitală a Europei, nu ca un sat mare".

"E nevoie de locuri de muncă, trebuie curățenie în oraș, prețuri mai accesibile și servicii comunale mai ieftine, deoarece nu le putem plăti cu pensiile noastre".

"Vrem un oraș curat, frumos. Drumurile să se repare, trotuarele. Să nu fie mașini parcate pe trotuare. Să fie mai frumos".

"Așteptăm schimbări. Drumuri mai bune, e haos și mare murdărie în oraș, foarte mare. Până acum nu s-a făcut nimic și nici acum nu se face".

Astăzi, 20 octombrie, #ALEGEPUBLIKA. Cele mai noi informaţii despre ce se întâmplă în ziua alegerilor sunt pe www.alegepublika.md, pe canalul nostru de youtube sau pagina de Facebook 

Lasă un comentariu