Şi-a văzut MOARTEA cu ochii. Momentele de groază prin care a trecut o familie din Ialoveni (VIDEO)

Embed:

Şi-au văzut moartea cu ochii, dar au scăpat ca prin minune. Trei membri ai unei familii din oraşul Ialoveni a ajuns în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. După ce i s-a făcut rău, una dintre victime a chemat ambulanţa şi doar intervenţia operativă a medicilor a făcut posibilă evitarea unei nenorociri. 

O zi obişnuită a familiei Frunză din oraşul Ialoveni s-a încheiat sinistru. Cei doi soţi, în vârsta de 71 şi 62 de ani şi fiica lor de 40 de ani au ajuns la spital în stare gravă, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Fata, pe care o cheamă Marina, spune că nu îşi aminteşte prea bine cele întâmplate.

"Noaptea asta am avut eliminarea gazului în casă. Ne-am otrăvit. Am avut intoxicaţie, am căzut fără cunoştiinţă. Am stat la podea pănă când a venit ajutorul. Asta e deocamdată nenorocirea noastră", a povestit Marina Frună.

Mama fetei a căzut pe podea, dar a reuşit să sune la 903, ca să ceară ajutorul medicilor.

"Mulţumită mămicăi, tata a stropit-o cu apă şi a fost unica şansă pentru a ridica receptorul pentru ca să formeze numărul", a adăugat Marina.

Grigore Frunză spune că a strigat după ajutorul fiicei: "Marina, Marina ridică-te şi vino încoace că lui mama ta îi este rău".

Potrivit medicilor, pacienţii au avut mare noroc.

"Pacienţii au fost aduşi la 09:30 cu ambulanţa de la Ialoveni. Toţi trei în stare gravă, toţi trei au pierdut cunoştinţa. Au fost confuzi, cu amnezie parţială. S-au intoxicat cu monoxid de carbon. Toţi trei au fost conectaţi la oxigenoterapie. Starea acum este stabilă cu dinamică pozitivă", a explicat medicul toxicolog de la Spitalul "Sfânta Treime" din Chişinău, Veaceslav Podolean.

Locuinţa familiei Frunză era încălzită cu ajutorul unui cazan vechi, conectat la reţeaua de gaze. Reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale nu exclud că acesta era defect.

"Potrivit inspectorilor care s-au autosesizat şi au mers la faţa locului, intoxicaţia a avut loc în urma unei scurgeri de gaz, întrucât locuinţa era asigurată cu gaz natural. Alte circumstanţe şi cauza exactă a acestei intoxicaţii urmează să fie stabilite", a declarat ofiţerul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Diana Ţurcanu.

De asemenea, doi tineri de 18 de ani, din localitatea Bubuieci din municipiul Chişinău, au ajuns la spital intoxicaţi cu monoxid de carbon.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu