Şi-a reunit familia, iar în calitate de lucrători şi-a angajat propriii părinţi. Un cuplu din Chişinău şi-a lansat o afacere cu jucării

Embed:

Un cuplu din Chişinău şi-a lansat o afacere cu jucării, iar în calitate de lucrători şi-a angajat propriii părinţi. Unul dintre ei e responsabil de sala de producţie, altul de livrări, iar bunica - de vânzări. Faptul că familia e numeroasă le-a prins bine: când toţi sunt aproape şi afacerea merge strună.

Vasile Hâncu, a împlinit de curând 60 de ani, dar spune că vârsta nu-l împiedică să muncească. Bărbatul a lucrat mai mulţi ani şofer, iar acum meştereşte cu mare drag jucării din lemn în atelierul feciorului său.

"Pasiunea vine de la taicăl meu. El de meserie a fost lemnar. Activitate asta ne face o satisfacţie dublă. Facem o jucărie, iar cineva se bucură. Un copil, chiar şi un matur", a spus Vasile Hâncu. 

Alături de Vasile, munceşte şi soţia sa Liuba. Ea este vânzătoare şi le oferă sfaturi cumpărătorilor cum să aleagă cadoul potrivit. De mare ajutor i-a prins experienţa de educator la grădiniţă.

"Îmi este plăcut când vin mămicile şi cumpără şi sunt mulţumite", a explicat Liuba Hâncu.

După ce a muncit timp de 14 ani în străinătate, Victor Hâncu a revenit acasă pentru a-și ajuta copiii să își dezvolte afacerea: "Eu muncesc în calitate de curier, mă ocup de livrări. Facem cadouri".

În total, la întreprindere muncesc şase angajaţi, inclusiv patronii. Toţi angajaţii primesc salariu oficial şi se bucură şi de pachetul social.

"Ma bucur ca am reuşit să reunesc familia, să îi aduc pe toti acasă. Am iniţiat afacerea acasă, În Moldova şi nu peste hotare. Pe lângă faptul că sunt alături de cei dragi, ajutăm societatea, comunitatea, sătucul nostru", Victoria Novac, co-fondator.

Jucăriile confecţionate în atelierul familiei Hâncu pot fi procurate şi online.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu