Şi-a realizat visul! Un tânăr din Cioreşti şi-a deschis propria afacere la doar 25 de ani

Embed:

Nimic nu este imposibil, dacă ai curaj şi iubeşti ceea ce faci. A demonstrat-o Ion Ivlev din satul Cioreşti, raionul Nisporeni. La doar 25 de ani, acesta are o brutărie, unde coace pâine şi plăcinte, după reţetele străbunicilor.

Recent, tânărul a câştigat şi un grant de la Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, în valoare de 50.000 de lei. Cu aceşti bani, el planifică să-şi extindă afacerea. 

Ion Ivlev a deschis brutăria acum trei ani, după ce a muncit peste hotare împreună cu părinţii săi. În prezent, întreprinderea produce câte o mie de bucăţi din cele 20 de tipuri de produse de panificaţie şi patiserie. Aceste sunt vândute în satul de baştină al tânărului şi într-o localitate vecină.

"Produsele noastre sunt naturale, pentru că folosim varza de casă, cartofi de casă, sunt coapte pe vatră. Pâinea este mai mult produsă pe vatră, cum făceau bunicii noştri", a spus proprietarul brutăriei, Ion Ivlev. 

Cele mai gustoase plăcinte şi franzele proaspăte sunt produse cu ajutorul echipamentului performant.

"Avem rotungitorul din Italia, asta pentru colăcei şi cornişoare pentru copii de la grădiniţa", a spus Ivlev. 

Datorită grantului oferit de Asociația Oamenilor de Afaceri, tânărul vrea să-şi facă produsele cunoscute în întreaga ţară. La această brutărie este produsă prăjitura numită "Harta Moldovei", care ar putea apărea, în curând, în magazinele duty-free.

"Conţinutul este secret. Poate a venit inspiraţia pentru că am fost plecat peste hotare şi nu avem ce să ducem, să am aşa un suvenir", a spus proprietarul brutăriei. 

Iar în ajunul Paştelui brutăria are multe comenzi de cozonaci şi pască. Munca a început după binecuvântarea preotului. Toate aceste realizări şi planuri de viitor nu ar putea fi posibile fără susţinerea părinţilor tânărului, în special a mamei, care munceşte alături de fiul său.

"Ne ţinem numai pentru că vrem la copii noştri un bine. Băietul acesta al meu mai mare nu ştiu de patriot este a Moldovei, a satului, tare a vrut acasă", a spus Viorica Ivlev. 

În total, la brutărie sunt angajate opt femei. Ele sunt fericite că au reuşit să obţină un loc de muncă în satul de baştină şi să fie aproape de familiile lor.

"Nu am lucrat nicăieri, am fost gospodina acasă, avem copii, noi ne bucurăm că acasă este câte o bucăţică de pâine", a spus angajata brutăriei, Irina Triboi. 

La începutul acestui an, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova a acordat cinci granturi tinerilor antreprenori din sate.

"Noi ne axăm pe tinerii antreprenori din zonele rurale, care au câştigat concursuri planurilor de afaceri, care sunt beneficiari altor premii", a spus directorul executiv al Asociţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, Olesea Munteanu. 

Ulterior, Asociaţia va organiza şi instruire pentru tinerii antreprenori, ca aceştia să-şi extindă afacerile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu