Şi-a răpit sora și a cerut RĂSCUMPĂRARE 3.500 de euro de la propria mamă. Un minor din Capitală, REȚINUT de poliţie

Embed:

Fetiţa de nouă ani din Capitală, care a dispărut săptămâna trecută, a fost victima scenariului pus la cale de fratele său cu scopul de a obține 3.500 de euro de la părinţi. Despre acest lucru a anunţat șeful Direcției de Poliției a municipiului Chișinău, Corneliu Groza. 

Potrivit informațiilor, părinții sunt divorțați, iar fetița locuiește împreună cu mama. Minorul era plecat de mai mult timp de acasă.

"Poliția a solicitat ajutorul cetățenilor privind identificarea locului aflării minorei. Dispariția a avut loc la data de 10 octombrie. Fratele fetei dispărute a anunţat că minora a ieşit la ora 14:00 de la domiciliu în curte pentru a se juca și nu s-a mai întors acasă. S-a deplasat grupul de urmărire penală, angajații sectorului Ciocana. 

La fața locului a fost stabilit că nu este o simplă dispariție, ci minora este subiectul unei infracțiuni. S-a depistat că minora a fost răpită, iar rudele sunt șantajate pentru a primi remunerare din partea infractorilor. Mama a primit două mesaje: "Dacă vreți să vă vedeți fiica înapoi, aveti o oră la dispoziție să aduceți 3.500 de euro la strada Mircea cel Bătrân 5/3, într-o pungă neagră între etajul 16, 15, pe scările de siguranță. Şi vă avertizez că dacă văd poliția dumneavoastră nu o să vă mai vedeți fiica". 

Mama nu a reacționat la primul apel. A fost pornită o cauză penale pe șantaj. Investigațiile care s-au petrecut în orele nocturne au fost fără rezultat. Noi am cerut ajutorul cetățenilor, totodată a fost autorizată transmiterea sumei estorcate de către infractori. Mijloacele bănești au fost plasate sub supraveghere la locul menționat de infractor.

În jurul orelor 14:00, în adiacentul locației și-a făcut apariția un infractor la etajul 14, strada Mircea cel Bătrân 5/3. Acțiunile acestuia au durat 40 de minute. Peste 40 de minute infractorul a luat suma care era ambalată și a vrut să se eschiveze, dar a fost reținut de către angajații poliției", a spus Corneliu Groza, şeful Direcţiei de Poliţie a muncipiului Chişinău. 

"Primele audiere au stabilit că acționează cu alți infractori, în custodia cărora se afla copilul minor. S-au întreprins alte acțiuni, a fost localizat locul unde se află al doilea infractor. Copilul minor se afla cu el. În sectorul Centru în adiacentul Spitalului nr. 1 a fost reținut al doilea infractor și a fost salvată și fetița. Fetiței i s-a acordat asistența psihologică", a mai declarat Corneliu Groza, şeful Direcţiei de Poliţie a muncipiului Chişinău. 

Potrivit procurorului sectorului Ciocana, Ion Munteanu, infractorul a mai avut în trecut probleme cu legea. Acesta a avut un plan bine organizat, astfel fetița nu și-a dat seama că este victima unui șantaj.

"În acest caz a fost implicat fratele minor, care a avut probleme cu legea. A acționat după un plan, a avut un scenariu din timp organizat. Fratele fetiței a încercat să convingă mai mulți minori. O bună parte din ei au refuzat.

Doresc să aduc mulțumiri direcției de poliție care s-a implicat calitativ. Este un caz ieșit din comun. La etapa actuală, fratele are statut de învinuit, iar celălalt minor este în arest la domiciliu. Aceștia și-au recunoscut vina parțial. La moment se întreprind toate acțiunile de stabilire a circumstanțelor.

Fetița nu și-a dat seama că este victima unui șantaj. El a convins-o să se deplaseze cu el. Fetița s-a aflat într-un apartament închiriat de fratele ei. Este vorba de un minor care a mai avut probleme cu legea. Este un copil care a plecat de acasă de mai mult timp", a spus procurorul sectorului Ciocana, Ion Munteanu.

PUBLIKA.MD amintește că Poliția Capitalei a solicitat la data de 11 octombrie ajutorul societății cu privire la stabilirea locului aflării  minorei în vârstă de 9 ani, dispărută de la domiciliu. La data de 10 octombrie 2018, minora a ieșit în curtea blocului.

Angajații Inspectoratului Ciocana au fost alertați de către mamă despre dispariția minore. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu