Şi-a ipotecat casa pentru a participa la Olimpiada de la Soci. Ce patinator a recurs la acest gest

Embed:

Şi-a ipotecat casa pentru a putea participa la Olimpiada de la Soci. Nefiind susţinut financiar de stat, patinatorul Michael Christian Martinez, singurul reprezentant al statului Filipine la Jocurile Olimpice, a fost nevoit să-şi ipotecheze locuinţa pentru a-şi realiza visul.

Michael Christian Martinez a decis să-şi ipotecheze locuinţa după ce preşedintele ţării, Beningno Aquino, nu a răspuns numeroaselor solicitări prin care părinţii sportivului cereau ajutor financiar pentru ca el să-şi poată reprezenta ţara la Jocurile Olimpice.

Astfel, Michael a devenit primul sportiv din Asia de Sud-Est care a participat la proba de patinaj artistic la Jocurile Olimpice de iarnă. Totodată, Michael este primul sportiv care-şi reprezintă ţara, după 22 de ani de absenţă a Filipinelor de la aceasta competiţie. Martinez a început să patineze de la vârsta de opt ani, într-un patinoar dintr-un centrul comercial din Manila.

Filipinezul nu este primul sportiv care a ajuns la Olimpiadă din banii proprii. Schioarea din Canada, Larisa Yurkiw a ajuns să participe la competiţia de la Soci după ce a apelat la sponsori. Din donaţii şi sponsorizări, aceasta a adunat 100 mii de dolari şi a ajuns în Rusia.

Şi reprezentanţii Moldovei au fost nevoiţi să scoată bani din buzunarul propriu pentru a avea o evoluţie bună la Soci. Austriacul naturalizat, Georg Lindner este singurul sportiv din lotul olimpic al Moldovei care s-a pregătit de Jocurile de la Soci din bani proprii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu