Şi-a încercat norocul de două ori în Germania, dar a decis să rămână aici acasă în Moldova, după ce a luat un credit în programul PRIMA CASĂ

Embed:

Tot mai mulţi tineri sunt interesați de programul guvernamental Prima Casă, pentru că este o oportunitate de a cumpăra o locuință în condiții avantajoase. Proiectul are succes nu doar în Capitală, dar și în alte localități.

Astăzi,  Pavel Filip s-a întâlnit în orașul Căușeni cu o beneficiară a acestui program, care i-a spus premierului că posibilitatea de a cumpăra locuința a convins-o să rămână acasă.

Ana Vintilă are 25 de ani, este căsătorită și lucrează casieriță la o bancă. Tânăra și-a cumpărat cu banii luaţi în credit prin programul Prima Casă un apartament de 70 de metri pătraţi, în valoare de peste 550 de mii de lei.

"O mare oportunitate pentru că și soțul și-a găsit de lucru și eu lucrez deja de un an jumătate", a declarat Ana Vintilă, beneficiara programului Prima Casă.

Tânăra spune că și-a încercat norocul în Germania, unde a fost de două ori.

"O lună jumătate, o pauză și iar o lună jumătate. M-am simțit străină și nu m-am simțit la locul meu", a spus Ana Vintilă, beneficiara programului Prima Casă.

Din luna martie, 361 de familii și 138 de tineri necăsătoriți și-au cumpărat locuințe prin intermediul programului Prima Casă.

În total, suma creditelor accesate este de peste 193 de milioane de lei, iar suma garanțiilor acordate de stat este de aproape 100 de milioane de lei.

Cele mai multe solicitări sunt în Capitală, în municipiul Bălți, dar și în raioanele Cahul, Fălești, Glodeni și Căușeni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu