Și-a găsit copilul însângerat. Ce se întâmplă la o grădiniță din Capitală

O fetiţă de patru ani a avut de suferit din cauza neglijenţei educatorilor de la Grădiniţa 179, din sectorul Ciocana al Capitalei.

Potrivit mamei, cei doi educatori ai grupei, au lăsat copiii fără supraveghere preţ de câteva minute, timp în care copila a căzut şi s-a lovit la ureche. Incidentul s-a petrecut pe şase septembrie, în primele ore ale dimineţii. Părintele şi-a găsit copilul însângerat, iar în loc de scuze a fost intimidat.

Ludmila Lungu, spune că fetiţa ei frecventează această grădiniţă deja de doi ani. În ziua în care s-a petrecut incidentul, a fost sunată de educatoare la doar două ore după ce îşi lăsase micuţa în grija acesteia.

"Şi hainele erau pline de sânge, la copil erau câteva şerveţele umede la ureche şi plângea. Aşa l-am găsit. La moment este doar crusta care s-a format după ce a căzut. Aici se vede că o să rămână o cicatrice. Urechea era umflată, copilul acuza dureri."

Arina spune că s-a împiedicat de o jucărie şi s-a lovit de scaun. De durere fetiţa a început să plângă, însă educatoarea a strigat la ea spunându-i să se liniştească pentru a nu deranja alţi copii. Spusele ei au fost confirmate şi de alţi copii, spune mama copilei.

"Am căzut singurică, m-am impiedicat de jucărică şi m-am pălit. Educatoarea a strigat. Pentru ca să mă liniştesc."

Ludmila spune că educatoarea a recunoscut că nu se afla în grupă în momentul incidentului şi că de fapt nu poartă nici o vină. În încercarea de a găsi o explicaţie a celor întâmplate, mama s-a adresat directoarei, însă a fost intimidată, iar copilul catalogat drept unul cu necesităţi speciale.

"O altă intimidare a fost că de fapt din cauza noastră, a acestui incident, adică un mic incident, grupa se va închide şi 21 de copii din ziua respectivă de pe data de şapte, de cu seară, copiii vor rămâne fără educatori şi educatorii se concediază", a spus mama copilei.

Directoarea grădiniţei nu ne-a permis să discutăm cu educatoarea în cauză. Totodată, deşi părinţii susţin că în grupa dată activează doi educatori şi nici unul nu era alături de copii în acel moment, însă managerul spune că cel de-al doilea este ajutorul educatorului.

"Am făcut cunoştinţă cu plângerea mamei şi împreună cu doamna care este responsabilă la moment, am pornit o anchetă de serviciu. Dacă se va dovedi neglijenţa educatoarei, deci doamna va fi sancţionată",a spus directorul Grădiniţei 179, Natalia Cogâlniceanu.

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Educaţiei Chişinău, spun că au primit o sesizare din partea Ludmilei Lungu şi vor investiga cazul.

"Există regulamente care prevede menijlocit atribuţiile fiecărui angajat şi securitatea vieţii şi sănătăţii copiilor este primordială oricăror altor activităţi. Urmează să vedem care a fost contextul în care s-a întâmplat cele ce sunt expuse de mamă",a spus şeful adjunct DGETS, Viorica Negrei.

Cazul Arinei Lungu a şocat mai mulţi părinţi din această grupă. Aceştia spun că de fapt acesta nu este primul incident şi că acum ei se tem să îşi mai lase copiii în grija educatorilor de aici.

"Sunt îngrijorată că unica ce mă interesează este siguranţa copilului, dezvoltarea copilului la grădiniţă El se duce cam stresat."

"Cazuri am avut în grupa aceasta numai că cu altă educătoare şi cu altă dădacă. Plângeri au fost de la mai mulţi părinţi, însă directoarea aplana situaţia. Mie spre exemplu mi-i frică să duc copilul la grădiniţă, mă gândesc că poate să se întâmple cu oricine aşa situaţie."

Dacă neglijenţa educatoarelor va fi demonstrată, acestea riscă a fi pedepsite prin mustrare aspră sau chiar concediate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu