Şi-a dedicat viaţa artei, iar acum are nevoie de AJUTOR. Regizorul Iurii Harmelin, diagnosticat cu cancer

Embed:

A pus în scenă aproape 400 de spectacol şi a transformat în realitatea visele a peste o mie de actori tineri. Sunt meritele celui care a pus bazele "Teatrului de pe strada Trandafirilor", regizorul Iurii Harmelin. Şi-a dedicat viaţa artei, iar acum are nevoie de sprijinul admiratorilor. Bărbatul a fost diagnosticat cu o boală gravă şi poate fi salvat doar printr-un tratament costisitor în străinătate. 

"Teatrul este o școală, un fel de manual pentru oameni. Teatrul poate să educe. În primul rând, trebuie să ne regăsim în locul de muncă pe care îl avem. Îmi pare rău pentru oamenii care fac toată viaţa ceva ce nu le place", a declarat Iurii Harmelin.

Sunt vorbele pe care regizorul le-a spus într-un interviu oferit anul trecut. În prezent, Iurii Harmelin nu vrea să fie filmat, din cauza stării de sănătate.

În schimb, cei care şi-a îndeplinit visul datorită acestui mare artist au doar cuvinte de laudă despre el:

"Sunt oameni datorită cărora devii mai bun, mai înțelept. Iurii Arcadievici este anume astfel de persoană. Înțelepciunea, vorbele și cunoștințele lui te vindecă".

"Când am venit și l-am văzut pentru prima dată, am început să-l iubesc ca pe un om apropiat, ca pe un tată. Ceea ce s-a întâmplat este o tragedie, dar credem și sperăm că totul va fi bine și că vom învinge aceasta boală".

Iurii Harmelin este și un exemplu demn de urmat pentru elevii liceului teatral pe care l-a fondat acum 21 de ani:

"Este foarte bun și vesel. Poate să te facă să zâmbești și să te susțină în orice clipă. Este o persoană foarte bună."

Pentru a învinge cancerul, Iurii Harmelin are nevoie de tratament în Israel.

"El are foarte mulți elevi în toată lumea, sunt mii de oameni. Timp de 38 de ani el a învățat mii de copii și le-a oferit un viitor luminos. Ei au învățat ce înseamnă artă și spiritualitate. Sigur că ei au reacţionat şi îl sprijină. Noi contăm anume pe acest ajutor. Astfel, vom putea învinge aceasta nenorocire", a precizat Alina Şişkina, angajată a teatrului.

"Cred că oamenii nu vor rămâne indiferenți și îl vor ajuta, ca noi să fim cât mai mult timp împreună, ca micuții noștri să ajungă oameni cu suflet mare. Dacă vom oferi acest exemplu,atunci copiii vor ști cum trebuie să procedeze", a subliniat Maria Madan, actriţă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu