Şi-a cumpărat tractor, a primit subvenţii de la stat în valoare de 300 de mii de lei, apoi l-a vândut în Ucraina

Cum a pricopsit un agricultor

Şi-a cumpărat tractor, a primit subvenţii de la stat în valoare de 300 de mii de lei, dar a vândut mijlocul de transport ilegal, în Ucraina. Este vorba despre un agricultor din Moldova, care este bănuit de contrabandă de tractoare. Potrivit Poliţiei de Frontieră, el a dus tractorul în ţara vecină, ocolind punctele de trecere vamale. 

Agricultorul a vândut tractorul cu aproximativ 165 de mii de lei. Acest lucru este interzis, pentru că, potrivit regulamentului de subvenţionare, beneficiarul trebuia să folosească tehnică cel puţin trei ani.

Schema de contrabandă a fost descoperită după ce autorităţile din Ucraina au depistat tractorul abandonat pe un teren agricol. După mai multe verificări, s-a stabilit cine este proprietarul.

Investigaţiile au fost făcute de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Procuratura din Ucraina şi Poliţia de Frontieră.

Persoanele implicate în transportarea tractorul în ţara vecină riscă până la zece ani de puşcărie pentru contrabandă, iar firma condusă de agricultor va achita o amendă de până la 550 de mii de lei pentru comercializarea ilegală a tractorului. În prezent, oamenii legii investighează dacă şi alţi beneficiari de subvenţii au înstrăinat bunurile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu