Show pe străzile din ţară! 56 de şoferi prinşi beţi la volan. Unii din ei s-au dat în spectacol în faţa camerei de filmat

Razie nocturnă a poliţiştilor rutieri. Au ieşit la vânătoarea de şoferi beţi în cadrul operaţiunii "Nopţile Albe". De această dată, acţiunea în forţă a inspectorilor de patrulare s-a desfăşurat în acest weekend în toată ţara.

56 de şoferi au fost prinşi în stare de ebrietate. Mai rău este că urcă la volan şi conduc aşa, spre disperarea celor din jur. Nu vor scăpa însă nepedepsiţi, pentru că-i aşteaptă sancţiuni usturătoare. Primul conducător auto, care a căzut în "plasa" poliţiştilor s-a dovedit a fi un bărbat din localitatea Vorniceni, raionul Străşeni.

Acesta se afla la volanul unui microbuz marca Ford. Fiind supus testului de alcoolemie, aparatul Drager a indicat o concentraţie de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă de aproape trei ori peste limita admisă. Bărbatul însă susţine că el nu s-a urcat la volan, scrie Canal3.md.

Un alt conducător auto, care nu a ţinut cont de lege, nici de securitatea lui s-a dovedit a fi un şofer la volanul unui Mercedes. Mai mult decât atât, fiind somat de agenţii de patrulare să oprească, acesta a accelerat. Chiar dacă a încercat să fugă de polițiști, şoferul vitezoman a fost ajuns din urmă. Avea şi de ce să fugă. Fiind supus testului de alcoolemie, rezultatele au arătat o concentraţie de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alt conducător auto, care le-a dat bătăi de cap agenţilor de patrulare s-a dovedit a fi un bărbat din raionul Făleşti, aflat la volanul unui automobil marca Volkswagen. Fiind supus testului "Drager", acesta a arătat un rezultat de aproape şapte ori peste limita admisă.

După ce a negat cu vehemenţă că s-a urcat la volan, conducătorul auto aghezmuit de-a binelea, a fost somat să meargă la Inspectorat, însă a opus rezistență.

Chiar şi aşa, oamenii legii l-au escortat la Inspectoratul de Poliţie Făleşti. Forţele de drept urmează să ancheteze toate cazurile şi să stabilească cu exactitate pedepsele cuvenite şoferilor băuţi.

Conducătorii auto, prinşi în stare de ebrietate la volan, vor trebui să scoată din buzunare până la 42.500 de lei şi totodată, ar putea rămâne şi fără permisul de conducere pe un termen de până la cinci ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu