Show de lumini, distracție și muzică bună. S-a deschis conacul Manuc Bei (VIDEO)

Embed:

Show de lumini, distracție și muzică bună. Astfel s-a încheiat prima zi de la deschiderea conacului "Manuc Bei" din raionul Hâncești. Vizitatorii au rămas impresionați de spectacolul de culori și spun că arhitectura reprezintă o adevărată valoare pentru toți.

În timpul lucrărilor de reparații, în clădirea conacului a fost descoperită o baie turcească. S-au păstrat şi catacombele, care deja pot fi explorate.

Din cele trei clădiri care fac parte din complex, doar una a fost reparată în totalitate. În celelalte două, lucrările de reconstrucție vor continua anul viitor și vor fi realizate din banii Fondului de Dezvoltare Regională.

"Este un eveniment grandios nu doar pentru Hânceşti, ci şi pentru întrega Republică. Aceasta va fi o locaţie, care nu se va compara cu niciuna din ţară. Suntem foarte aproape de Capitală. Fluxul de turişti va fi mare", a spus primarul de Hânceşti, Alexandru Botnari.

Pentru restaurarea monumentului istoric, Uniunea Europeană a alocat peste două milioane de euro. Însă, pentru finalizarea lucrărilor este nevoie de încă un milion de euro.

Conacul din Hânceşti a fost construit de diplomatul şi negustorul de origine armeană Manuc Bei Mîrzoian. Complexul se întinde pe o suprafaţă de peste trei hectare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu