Shoppingul, mai eficient decât mersul la sala de sport

O zi la cumpărături este secretul unei vieţi lungi şi o terapie benefică pentru toată lumea, mai ales pentru cei mai în vîrstă, scrie Realitatea.net.

De asemenea, beneficiile sunt mai mari pentru sexul puternic. Bărbaţii mai în vârstă care se duceau frecvent la shopping au atins recordul de supravieţuire reducându-şi şansele de a muri cu până la 28%, iar femeile în vârstă cu 23%. Studiul arată că shoppingul este mai eficient decât mersul la sală, potrivit dailymail.co.uk.

1.850 de persoane de peste 65 de ani din Taiwan, care locuiau singure au fost întrebate cât de des merg la shopping. Cercetătorii au verificat cât au trăit participanţii în baza de date dintre anii 1999
şi 2008.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că aceia care mergeau la cumpărături des au trăit mai mult decât cei care ieşeau rar la shopping. Cercetarea a fost coordonată de Dr Yu-Hung Chang la National Health Research Institutes din Taiwan. "Când faci shopping socializezi, întâlneşti alte persoane şi te ajută să-ţi  îmbunătăţeşti viaţa socială”, a declarat Dr Yu-Hung Chang.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu