Sherifful în grupele Ligii Europei, cu piedici pentru un nou titlu de campioană națională la fotbal

Embed:

Participarea în grupele Ligii Europei poate împiedica serios Sheriff-ul în disputa pentru un nou titlu de campioană națională la fotbal. De această părere este preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de specialitate, Pavel Ciobanu.

Acesta susţine că clubul Sheriff este în situația de a alege: să se concentreze pe evoluţia în Liga Europei sau pe cea din campionatul intern.

"Nu au încă o bancă de rezerve atât de mare, cu fotbalişti care ar putea să se înlocuiască. Dar să pună fotbalişti de la academie le este frică. Consider că se poate de introdus în teren şi nu o să joace mai rău fotbalişti de la academie de 17-18 ani, aşa cum face Hagi la Viitorul. Ei nu fac acest lucru şi cred că pe două fronturi nu o să poată să joace. Dacă o să se axeze pe ambele competiţii, ei campionii ţării nu o să devină", a spus preşedinte FMF, Ciobanu Pavel.

Sheriff a mai evoluat în grupele Ligii Europei de trei ori. În sezoanele în care au jucat în faza grupelor, "viespile" au reuşit să câştige titlul naţional de două ori, iar o dată l-au pierdut în detrimentul Daciei.

Această ediţie a Diviziei Naționale este una intermediară. Competiţia se va încheia deja în luna noiembrie. Astfel, lupta la titlu pentru Sheriff ar pute coincide cu cea pentru calificarea în şaisprezecimile de finală ale Ligii Europei.

Sheriff Tiraspol a fost repartizat prin tragerea la sorți de la Monte Carlo într-o grupă cu FC Copenhaga, Lokomotiv Moscova şi FC Fastav Zlin.

Toate partidele Sheriff-ului vor fi televizate în direct de Canal 3.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu