Sheriff Tiraspol, eliminată din Liga Europei după ce a fost învinsă de FC Copenhaga

Embed:
Visul frumos s-a terminat în Danemarca! Sheriff Tiraspol a fost eliminată din Liga Europei după ce a fost învinsă de FC Copenhaga, scor 0-2, în ultima etapă a fazei grupelor.

Sheriff a încasat două goluri trase la indigo în repriza secundă într-un interval de doar trei minute. Pentru gazde au marcat Sotirou şi Luftner, cam din același loc după două lovituri de colț.

În minutul 70, tiraspolenii au rămas în inferioritate numerică după ce Jairo a primit direct cartonaşul roşu pentru un fault dur.

Chiar și așa, Sheriff ar fi putut egala în doar două minute. Mai întâi, în minutul 78, arbitrul dictat penalty, însă Ziguy Badibanga l-a ratat, trimiţând balonul în bară.

La scurt timp echipa tiraspoleană a mai ratat o ocazie uriaşă de a înscrie prin Vitalie Damaşcan, care a reluat pe alături cu capul un balon centrat perfect de același Badibanga.

Sheriff Tiraspol s-a clasat pe locul 3 în grupa F cu 9 puncte. FC Copenhaga a acumulat tot 9 puncte, însă s-a calificat în şaisprezecimile de finală ale Ligii Europei de pe locul 2, datorită rezultatelor mai bune din meciurile directe cu Sheriff-ul. Lokomotiv Moscova a învins cu 2-0 în deplasare pe FC Zlin şi a câştigat grupa F.

Chiar dacă a ratat calificarea în primăvarea europeană, Sheriff a avut cea mai bună evoluţie a clubului în cupele europene. Echipa din stânga Nistrului a acumulat un număr record de puncte, pentru sine, în faza grupelor Ligii Europei - 9.

Grație evoluţiei din acest sezon în grupe, Sheriff va încasa de la UEFA nu mai puţin de un milion de euro pentru 2 victorii şi trei remize înregistrate în cele 6 meciuri.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu