Sheriff Tiraspol, calificare dificilă în finala Cupei Moldovei

Embed:

Sheriff Tiraspol s-a calificat cu greu în finala Cupei Moldovei! Formaţia pregătită de Roberto Bordin s-a impus în faţa echipei Petrocub Hânceşti doar în seria loviturile de departajare de la 11 metri.

Sheriff a fost condusă cu 1-0 în partida de la Hânceşti încă din minutul 11 după un gol fenomenal marcat de Vadim Călugher.

Oaspeţii au egalat la finalul primei reprize prin Vujadin Savic. Cele două formaţii nu au mai marcat până la încheierea timpului regulamentar, dar nici în cele două reprize de prelungiri. Astfel s-a ajuns la seria loviturilor de departajare.

Sheriff s-a impus la penalty-uri cu scorul de 5-4. "Viespile" s-au califcat în finală după ce Serghei Juric a parat lovitura lui Valeriu Osipenco, chiar fiul antrenorului principal al hânceştenilor, Iurie Osipenco.

"A fost un meci dificil atât pentru noi, cât şi pentru Petrocub. La penalty-uri este loterie, asta ştie demult toată lumea. Am încercat să nu riscăm. Băieţii au luptat până la final. Am vrut să obţinem victoria pentru a nu ajunge la penalty-uri, dar până la urmă am reuşit să învingem tocmai după loviturile de departajare", a spus antrenorul Sheriff, Roberto Bordin.

"Povestea s-a terminat, din păcate. Ne-am dorit foarte mult această victorie. Oricum, cred că am reuşit un lucru mare. Am avut un parcurs destul de frumos. Consider că putem să ne mândrim cu această echipă Petrocub", a spus antrenorul Petrocub Hânceşti, Iurie Osipenco. 

Sheriff Tiraspol va juca în marea finală cu Zarea Bălţi. Gruparea bălţeană s-a calificat în finală în detrimentul grupării Zimbru Chişinău.

Zarea s-a impus pe teren propriu cu 1-0, marcand golul victoriei în a doua repriză de prelungiri prin Alexandru Suvorov.

Finala Cupei Moldovei va avea loc pe stadionul Zimbru din capitală pe 25 mai. După disputarea semifinalelor Cupei s-au stabilit cele patru reprezentante ale fotbalului moldav în ediţia următoare a cupelor europene inter-cluburi

Este vorba despre Sheriff, Zaria, Dacia şi Milsami.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu