Shelly-Ann Fraser-Pryce a cucerit titlul mondial pentru a treia oară la proba de o sută de metri

Jamaicanii fac legea la Campionatul Mondial de Atletism. În ziua a treia a turneului, Shelly-Ann Fraser-Pryce a cucerit medalia de aur în proba de o sută de metri. 

Shelly-Ann Fraser-Pryce a cucerit titlul mondial în proba de o sută de metri pentru a treia oară în carieră. Sportiva din Jamaica a devenit prima din istorie care a reușit această performanţă. Ea a trecut linia de sosire în 10 secunde şi 76 de sutimi de secunde. Pe locul doi s-a clasat Dafne Schippers, din Danemarca, iar podiumul a fost completat de americanca Tori Bowie.

Tot în ziua a treia a Mondialului de la Beijing, sportivii din Kenya nu au avut rivali în cursa de trei mii de metri cu obstacole. Aceştia au ocupat în întregime podiumul, iar aurul a fost câştigat de Ezekiel Kemboi, cu un rezultat de opt minute, 11 secunde şi 28 de sutimi de secunde. Kemboi a avut un sfârşit de cursă extraordinar, reuşind să se desprindă pe ultimii 150 de metri.

În cursa feminină de zece mii de metri s-a impus Vivian Jepkemoi Cheruiyot din Kenya. Chheruiyot a fost urmată pe podium de Gelete Burka din Etiopia şi americanca Emily Infeld.

La proba de triplu salt feminin, titlul mondial a fost câştigat de Caterine Ibargüen. Columbianca a cucerit aurul cu un rezultat de 14 metri şi 90 de centimetri, cu 12 centimetri mai mult decât a doua clasată, Hanna Knyazyeva-Minenko.

Marea surpriză a zilei a treia s-a înregistrat în proba masculină de sărituri cu prăjina. Atât campionul olimpic, Renaud Lavillenie, cât şi campionul mondial în exerciţiu, Raphael Holzdeppe, nu au putut să-l învingă pe canadianul Shawn Barber.

Acesta a devenit campion mondial cu rezultatul de cinci metri şi 90 de centimetri, câştigând primul titlu pentru Canada după o pauză de 12 ani. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu