Shelby 1000 - cel mai puternic Mustang din istorie FOTO

Noul Shelby1000, cel mai puternic Shelby Mustang din istorie, îşi va face apariţia la Salonul Auto de la New York. Preţul de pornire este de 150.000 euro şi vor fi fabricate doar 50 de modele, anunţă Topgear.ro.

Ediția aniversară Shelby dispune de două versiuni, una de stradă, de 950 CP și una de circuit, care dezvoltă 1100 CP. Pentru ca acest lucru să fie posibil, inginerii și-au suflecat mânecile și s-au pus pe modificări. Au început cu motorul de 5,4 litri V8 de pe Mustang GT500 și au intervenit la pistoane, arbori, sistemul de supraalimentare, la cel de răcire și la evacuare. Toate astea îmbrăcate într-o caroseriecu câteva elemente aerodinamice.


Shelby 1000 vine cu un sistem de frână îmbunătățit, cu 6 pistoane în față și 4 în roțile din spate, o suspensie revizuită ce dispune de arcuri noi, bare stabilizatoare și bucșe noi. De asemenea Shleby spune că a colaborat în strânsă legătură cu Ford Racing, Boria și Tremec pentru a perfecționa puternicul armăsar.

Dacă vrei să ți-l procuri, grăbește-te. În primul rând să faci rost de bani (150.000 euro), iar apoi să te înscrii pe lista cumpărătorilor, asta pentru că doar 50 de modele vor fi fabricate. Ai o lună la dispoziție, până la Salonul Auto de la New York, acolo unde va fi prezentat.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu