Shawki Allam, muftiul Egiptului: Cumpărarea de like-uri pe Facebook este un păcat

Shawki Allam, muftiul Egiptului, a dat un edict religios în care susține că cumpărarea de like-uri pe Facebook este păcat deoarece reprezintă o formă de înșelăciune. Potrivit muftilor, generarea de plăceri false este o formă de publicitate falsă, astfel frauduloasă.

“Dacă like-urile de pe Facebook sunt false sau generate de un robot, iar indivizii reali nu sunt în spatele conturilor, atunci acest lucru este inacceptabil dat fiind că este o formă de fraudă”, a afirmat Shawki Allam într-o postare de pe Facebook, scrie libertatea.ro

La începutul acestui an, Allam a emis o hotărâre fatwa (edict religios) privind tranzacționarea de Bitcoin spunând că acest lucru este împotriva șariei islamice, confirmând astfel din punct de vedere religios interdicția privind tranzacționarea cryptomonedei emisă de guvernul egiptean.

Înșelăciunea este adesea folosită de învățații musulmani pentru a scoate în afara legii obiecte sau acțiuni. De exemplu șeicul saudit Sheikh Saalih ibn Fowzaan a emis o fatwa spunând că lentilele de contact colorate sunt interzise în Islam, deoarece purtătorii înșală culoarea ochilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu