Sharp îşi prezice FALIMENTUL? Compania a prognozat pierderi record pentru acest an

Cel mai mare producător japonez de ecrane cu cristale lichide, Sharp, îşi prezice posibilul faliment. Reprezentanţii companiei şi-au exprimat îndoielile privind capacitatea de a supravieţui, prognozând pierderi anuale record, de 5,6 miliarde de dolari, din cauza scăderii cererii pentru ecranele sale plate, anunţă Money.ro.

Producătorul japonez de aparatură electronică a dublat estimarea referitoare la pierderile din anul fiscal care se va încheia în martie 2013, la 450 miliarde de yeni (5,64 miliarde dolari). Analiştii anticipau pierderi de 296 miliarde de yeni (3,7 miliarde dolari).

Sharp nu a reuşit să atragă o investiţie de 67 de miliarde de yeni (840 milioane dolari) din partea companiei Foxconn Technology Group din Taiwan şi a avut dificultăţi la vânzarea de obligaţiuni.

Reprezentanţii Sharp au precizat că pierderile din primele şase luni ale anului fiscal încheiat în septembrie "au fost uriaşe", din cauza scăderii preţurilor ecranelor cu cristale lichide, a întârzierilor apărute în producţia unei fabrici de LCD-uri şi a scăderii vânzărilor în Japonia şi China.

Citiţi articolul integral pe Money.ro.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu