Shakira a primit premiul "Artistul anului" de la Universitatea Harvard

Cântăreaţa columbiană Shakira a primit sâmbătă premiul "Artistul anului" pe 2011 din partea Fundaţiei Harvard, un centru al prestigioasei universităţi care recompensează anual iniţiative filantropice, din domeniul artei sau al ştiinţei aparţinând muzicienilor, actorilor sau scriitorilor, relatează AP şi EFE.

Directorul Fundaţiei Harvard, S. Allen Counter, a spus că interpreta de muzică latino, care a vândut peste 50 de milioane de albume în întreaga lume, a fost premiată pentru "deosebitul său trecut creativ", precum şi pentru contribuţiile sale caritabile.

După ce a ridicat premiul, Shakira le-a cerut studenţilor de la Harvard să depună mai multe eforturi pentru a îmbunătăţi sistemele de educaţie din ţările în curs de dezvoltare.

Shakira a înfiinţat Barefoot Foundation pentru a oferi educaţie şi hrană copiilor din zonele sărace din ţara ţara sa natală Columbia. Ea este de asemenea ambasador UNICEF.

Printre precedenţii laureaţi ai acestui premiu Harvard se numără Sharon Stone, Salma Hayek, Will Smith, Jackie Chan sau Herbie Hancock.

Sursa: AGERPRES

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu