Sfecla roşie, un adevărat elixir al vieţii. Ce au descoperit oamenii de știință

Pentru persoanele vârstnice, sfecla roşie este un adevărat elixir al vieţii, ajutându-le să ducă o existenţă mai activă, după cum arată un studiu recent. Testele au arătat că sfeclă roşie face ca vârstnicii să aibă nevoie de mai puţin oxigen atunci când fac mişcare, exerciţii de mică intensitate. În plus, după ce au consumat sucul de sfeclă, aceştia au fost capabili să facă mişcări pe care altfel nu ar fi reuşit să le ducă la bun sfârşit, scrie realitatea.net .

Sucul de sfeclă roşie lărgeşte vasele de sânge, reducând cantitatea de oxigen necesară pentru activitatea muşchilor. În plus, sucul de sfeclă roşie reduce presiunea arterială, micsorand riscul de boli de inima şi atac cerebral, arată un studiu recent.

Un studiu al Universităţii Queen Mary din Londra a arătat că persoanele care beau zilnic câte un pahar de suc de sfeclă roşie au tensiunea mai mică decât cele care nu recurg la acest "tratament". Schimbarea se vede după numai un pahar, efectul fiind aproape imediat.

Cercetătorii au pus acest efect pe seama nitratului. În cadrul studiului, pacienţilor li s-au administrat ba tablete de nitraţi, ba suc de sfeclă roşie, observându-se un efect similar în ambele cazuri, respectiv scăderea tensiunii arteriale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu