Sfaturile medicilor: Cum să ne protejăm sănătatea pe timp de ger (VIDEO)

Embed:

Dincolo de disconfort, gerul ne poate afecta grav sănătatea. Medicii avertizează că temperaturile scăzute blochează circulaţia sângelui, iar cele mai afectate, în asemenea condiţii, sunt degetele de la mâini şi picioare. Peste ani aceasta poate duce la apariţia bolilor vasculare şi chiar la amputarea membrelor.

Medicii spun că cei mai predispuşi la degerături sunt fumătorii şi persoanele care fac abuz de alcool. 

"Sunt predispuse persoanele cu patologii vasculare din cauza că periferia, degetele mâinilor şi picioarelor nu mai primesc sângele cald. Poate să fie gangrenă şi urmează amputaţia", a declarat Octavian Cirimpei, şef de secţie la Spitalul Clinic de Ortopedie şi Traumatologie.

Pentru a ne proteja picioarele pe timp de ger, medicii ne recomandă să purtăm cizme cu două mărimi mai mari. Totodată largi trebuie să fie şi mănuşile. În asemenea mod degetele nu vor îngheţa şi ne vom simţi confortabil.

Iar pentru a evita degerăturile, fitoterapeuţii au câteva sfaturi. 

"Punem ciorăpeii în soluţie de sare, îi stoarcem şi îi punem la uscat. Dimineaţa încălţăm pe picioruşul goluţ. Dacă s-a întâmplat că am îngheţat la picuoare, la mânuţe, trebuie să le punem în apă rece şi foarte bine ar fi să fie în saramură. După ce le-am scos, le frecăm bine cu suc de ceapă", explică medicul fitoterapeut Nadejda Gorceag.

Unii oameni aplică metode care nu sunt recomandate de specialişti. Alţii, mai informaţi, recurg la metodele tradiţionale.

Specialiştii recomandă, pe timp de ger, consumul de ceai fierbinte, izvar şi dulciuri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu