Sfaturi utile de la psihologi pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirius

Embed:
Să ne păstrăm calmul, să nu ne panicăm şi să încercăm să ne ocupăm timpul cu activităţi plăcute şi utile, asta ne recomandă psihologii pentru perioada de autoizolare la domiciliu.

”În această perioadă este important să stăm acasă și să ascultăm de îndemnul autorităților. Să menținem calmul, să fim echilibrați din punct de vedere emoțional și să diminuăm, la maximum, panica. Unii sunt cu un nivel de responsabilitate cultural foarte înalt și se vor izola de sine stătător, iar alții vor crede în continuare că este o glumă”, a declarat Diana Botnariuc, psiholog.

În această perioadă, este important ca toţi membrii familiei să fie antrenaţi în activităţile zilnice.

”Ne concentrăm pe activități utile, în acest sens: jocuri sociale, pazzluri, conversații de suflet cu cei dragi, gătit ceva gustos, vizionarea filmului, dar la vizionatul filmelor mare atenție, să fie filme care induc o stare de bine, citim cărți interesante împreună, vorbim la telefon cu rudele”, a spus Diana Botnariuc, psiholog.

De comportamentul părinților depinde și starea emoțională a copiilor. De aceea, părinții trebuie să petreacă cât mai mult timp cu ei.

”Părinții trebuie să dea dovadă de înțelegere și capacitatea de a interacționa cu aceștia și din punct de vedere al părintelui, dar și a unui educator. Deci, să suplinească absența copiilor de la școală, să lectureze împreună, să vizioneze un film. Orice alte activități care îi sustrage pe copii de la situația aceasta destul de serioasă”, a menționat Zinaida Gribincea, psiholog.

Specialiștii spun că la primele semne de stres, trebuie să căutăm soluţii pentru a depăşi starea de anxietate.

”În moment ce ar putea să intervină o plictiseală de rutină, să încercăm grație internetului să ne conectăm și cu ceilalți. Ne luăm o mică pauză, un nou restar, ne refugiem într-o altă odaie, discutăm cu cineva la telefon”, a zis Diana Botnariuc, psiholog.
loading...

Lasă un comentariu